Senki többet, harmadszor

2019.11.29. 15:02

Húszmillió forintért kelt el Russell Crowe baseballsapkája

Az árverést az Ausztráliában pusztító bozóttüzek oltásán dolgozó tűzoltók javára szervezték.

Actor Russell Crowe attends the premiere of The Nice Guys at The Space Moderno on May, 20, 2016 in Rome, Italy.

Forrás: NurPhoto/AFP

Fotó: Luca Carlino

Russell Crowe Oscar-díjas ausztrál filmszínész elnyűtt, régi baseballsapkája százezer ausztrál dollárért (húszmillió forintért) kelt el azon a pénteki árverésen, amelynek bevételéből az új-dél-walesi tűzoltókat támogatják.

Az árverést az Ausztráliában pusztító bozóttüzek oltásán dolgozó tűzoltók javára szervezték. A kontinens keleti részén terjedő tüzek a filmsztár egy ottani ingatlanát is érintették. A Gladiátor, az Egy csodálatos elme és a Robin Hood ausztrál sztárja egy megviselt fehér baseballsapkáját amelyen a South Sydney Rabbitohs futballcsapat logója szerepel ajánlotta fel az árverésre.

A sapkát százezer ausztrál dollárért Mike Cannon-Brookes, az ausztrál Atlassian szoftvercég társalapítója szerezte meg.

Crowe azonban megígérte, hogy a legmagasabb licitet megduplázza, úgyhogy ő is százezer dollárral járult hozzá a tűzoltóknak szánt adományhoz. Továbbá az Atlassian másik alapítója és az amerikai Qualtrics szoftvercég társalapítója is száz-százezer ausztrál dollárt ajánlott fel.

Így a jótékonysági árveréssel gyűjtött adomány összege végül 400 ezer ausztrál dollár (82 millió forint) lett.

Cannon-Brookes a százezer dollárt azzal a kikötéssel fizette ki, hogy Crow-nak találnia kell egy gyereket, aki a bozóttűz miatt szenvedett, és neki kell adnia a sapkát, hogy felvidítsa. A licitnyertes azt is kérte, hogy a színész írja alá a sapkát.

Crowe elmondta, hogy a befolyt adományt több tűzoltóállomás között osztja el, köztük olyanoknak adja, amelyek jelenleg is küzdenek a bozóttüzekkel.

Meg akarom köszönni az ország minden önkéntesének, hogy fáradhatatlanul vigyáz közösségeink biztonságára

mondta a sztár.

Borítókép: Russell Crowe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!