elismerés

2019.04.13. 18:01

Ikon-díjat kap Mariah Carey

Az énekesnőnek 18 listavezető dala volt a Billboard Hot 100 hivatalos amerikai slágerlistán.

US singer Mariah Carey poses in the press room at the 2018 American Music Awards on October 9, 2018, in Los Angeles, California. (Photo by Valerie MACON / AFP)

Forrás: VALERIE MACON / AFP

Mariah Carey amerikai énekesnő veheti át az Ikon-díjat a májusi Billboard Music Awards díjkiosztón Las Vegasban. Az NBC és a Dick Clark Productions bejelentése szerint a Grammy-díjas szupersztár fel is fog lépni a díjátadó gálán.

A 49 éves Careynek 18 listavezető dala volt a Billboard Hot 100 hivatalos amerikai slágerlistán, ami rekordnak számít a szóló előadók esetében.

A Boyz II Men formációval közös One Sweet Day című száma 16 héten át uralta az első helyet, megszerezve a leghosszabb ideig listavezető dal címét, amelyen 2017 óta Luis Fonsi Despacito című slágerével osztozik.

A május elsejei showműsor házigazdája Kelly Clarkson lesz. Az este folyamán színpadra lép a Panic! At The Disco, Sam Smith és Normani.

A legtöbb, 21 jelöléssel Cardi B néz elébe az estének.

Az Ikon-díj korábbi kitüntetettjei között van Janet Jackson, Neil Diamond, Stevie Wonder, Prince, Jennifer Lopez, Celine Dion és Cher is.

Borítókép: Mariah Carey 2018 végén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!