Az egyik legmenőbb

2019.08.23. 12:02

Immár a The Rolling Stones nevét viseli egy elgurult kő a Marson

A legendás zenekar tiszteletére nevezett el a NASA egy kődarabot a Marson. Ezt a brit rockbanda pasadenai (Kalifornia) koncertjén, csütörtök este jelentette be Robert Downey Jr. filmszínész – írja a V4NA hírügynökség.

The Rolling Stones band members (L-R) Ronnie Wood, Mick Jagger, Charlie Watts and Keith Richards perform on stage during their "No Filter" tour at NRG Stadium on July 27, 2019 in Houston, Texas. (Photo by SUZANNE CORDEIRO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Suzanne Cordeiro

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA felvételén egy golflabdánál valamivel nagyobb kőzetdarab látható, amely körülbelül egy métert gurult az InSinght Mars-kutató űrszonda hajtóerejétől. A felvétel tavaly november 26-án készült, amikor az űrszonda leszállt a bolygó felszínén – számolt be a Rolling Stone magazin honlapja.

Hello “" target="_blank" rel="noopener">@RollingStones Rock” Who could hang a name on you? Um... us!

When " target="_blank" rel="noopener">@NASAInsight touched down on the Red Planet, its engines sent a rock rolling across Mars' surface. We named it for the band. Take a closer look and learn how #MarsRocks get named: https://t.co/xY0TfoksJP pic.twitter.com/BZlABAMaZJ

- Nagyon sok marsi kőzetet láttam a pályafutásom során – mondta Matt Golombek, a NASA geológusa a Cnet.com hírportálnak.

- Ez a kő valószínűleg nem sok tudományos cikkben lesz benne, de határozottan az egyik legmenőbb

- tette hozzá.

Borítókép: A The Rolling Stones zenekar koncertje az egyesült államokbeli Houstonban 2019 júliusában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!