Siker

2017.11.22. 11:07

Kenneth Branagh visszatér Poirot szerepében

Hercule Poirot a vonat után hajóra száll: a Gyilkosság az Orient expresszen után a Halál a Níluson című Agatha Christie-krimit is újra megfilmesíti a Twentieth Century Fox stúdió, s ezúttal is Kenneth Branagh játssza a főszerepet.

Kenneth Branagh arrives for the 45th International Emmy awards gala in New York city on November 20, 2017. The International Emmy Award is an award ceremony bestowed by the International Academy of Television Arts and Sciences in recognition to the best television programs initially produced and aired outside the United States. / AFP PHOTO / Don Emmert

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Don Emmert

Az előkészületben lévő játékfilm forgatókönyvét a Szárnyas fejvadász 2049-et is jegyző Michael Green írja, aki legutóbb az Orient expresszt adaptálta.

A Halál a Níluson először 1937-ben jelent meg. Christie ebben a regényben Poirot-t egyiptomi vakációra küldi. Az elegáns társaságban töltött nílusi hajóúton egy szerelmi háromszög gerjesztette indulatok gyilkossághoz vezetnek, s a tettes persze nem úszhatja meg.

Akárcsak az Orient expresszből, a Halál a Níluson című krimiből is készült már nagyszabású, sztárokkal forgatott mozifilm. Utóbbiban, amelyet 1978-ban mutattak be, Albert Finney volt Poirot, továbbá Bette Davis, Mia Farrow, Maggie Smith, Angela Lansbury és David Niven is játszott a filmben – emlékeztetett a The Hollywood Reporter.

Kenneth Branagh alakítja a híres belga detektívet
Forrás: AFP PHOTO | Fotós: Don Emmert

A Kenneth Branagh rendezésében és főszereplésével készült Gyilkosság az Orient expresszen 55 millió dolláros (15 milliárd forintos) költségvetése a november 10-i amerikai premier óta bőven megtérült, hiszen a globális jegybevétel már csaknem 150 millió dollárnál (40 milliárd forintnál) tart. A producerek között volt Branagh mellett Ridley Scott, Mark Gordon, Simon Kinberg, Judy Hofflund és Michael Schaefer is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!