All Star-gála

2020.02.04. 16:00

Kobe Bryant lányának emlékére 2-es mezben játszik LeBron James

A legendás játékos lánya, Gianna Bryant szintén életét vesztette a tragédiában.

LeBron James pays tribute to Kobe Bryant, the late former Los Angeles Laker after he and 8 others were killed in a helicopter accident on January 26, ahead of the NBA game beween the Los Angeles Lakers and Portland Trailblazers on January 31. - Trailblazers defeated the Lakers 127-119. (Photo by Frederic J. BROWN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Frederic J. Brown

„A visszavonulása óta eltelt három év volt szerintem a legboldogabb Kobe életében, mert a családjával, a lányaival lehetett” – jelentette ki a háromszoros bajnok, akinek ugyancsak van egy ötéves lánya.

A 13 évesen meghalt Gianna Bryant 2-es trikóban játszott korosztályos csapatában.

A Chicagóban február 16-án sorra kerülő gálán több változtatás is életbe lép a január 26-án elhunyt Kobe Bryant emlékére. Az első három negyed elején rendre nulláról indulnak a csapatok, és az egyes játékrészekben mini jótékonysági meccseket vívnak egymással. A negyedik, időmérés nélküli negyedben aztán kiírják az állást az addig dobott pontok alapján, majd a vezető csapat eredményéhez hozzáadnak 24-et – Kobe Bryant mezszámát. Az így kapott szám lesz a cél a két csapat számára: amelyik előbb eléri, az nyeri meg a mérkőzést.

A mások mellett Kobe Bryantet és egyik lányát is szállító helikopter Los Angeles közelében zuhant le. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl. A 41 évesen elhunyt Bryant a 2008-as, pekingi és a 2012-es, londoni olimpián aranyérmet nyert, emellett ötszörös bajnok volt az NBA-ben, és kétszer a döntő, egyszer pedig az alapszakasz legjobbjává választották.

Forrás: MTI

Borítókép: LeBron a Bryant halála utáni első hazai Lakers meccsen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!