Jobbulást!

2017.08.02. 13:04

Kórházba került Franco Zeffirelli

A világhírű olasz rendező betegsége miatt nem tudott részt venni a róla elnevezett firenzei kulturális központ megnyitóján.

A 94 éves mester már a neki szentelt firenzei kulturális központ hétfő esti felavatásán sem tudott részt venni gyengélkedése miatt, nem tudott lakóhelyéről, Rómából a toszkán városba utazni. A gálán Andrea Bocelli sztártenor és egy haiti gyermekkórus avatta fel a Franco Zeffirelli Nemzetközi Előadóművészeti Központot, ahol a rendező 70 év alatt összegyűlt archívumát, benne a 10 ezer darabos könyvtárát helyezték el.

A Palazzo Vecchiótól nem messze fekvő San Firenze komplexumban kialakított, a nyilvánosság számára szeptemberben megnyíló központ részben Zeffirelli-múzeumként, részben kulturális központként – konferenciák, filmbemutatók, színművészeti, rendezői és díszlettervezői kurzusok helyszíneként – működik majd. A központban fiatal művészek nyerhetnek betekintést Franco Zeffirelli hatalmas filmes és színházi tapasztalataiba. A rendező azt akarja, hogy a kulturális központ olyan eleven intézmény legyen, ahol fiatal művészek ihletet találnak – mondta Franceschini.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!