Járvány

2020.03.19. 17:02

Kórházsorozat segített felszerelésével egy igazi kórházon

A rezidens című sorozat stábja kénytelen volt leállni a forgatással, ezért a nekik helyet adó kórháznak adományozták eszközeiket.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Apple's Eyes Studio

Egy atlantai kórháznak adományozta minden felszerelését a Fox stúdió A rezidens című kórházsorozatának stábja, amely sok más tévéstábhoz hasonlóan be kellett, hogy fejezze a munkát a koronavírus-járvány miatt – írta a deadline.com.

A rezidens című széria harmadik évadát pár napja állították le a járvány miatt. A drámasorozatot, amely egy kitalált kórház, a Chastain Park Memorial orvosainak és személyzetének magán- és szakmai életéről szól, az atlantai Grady Memorial Kórházban forgatták. Miután a stábnak be kellett fejeznie a felvételeket, úgy döntöttek, hogy minden felszerelésüket a kórháznak adományozzák.

A kórház egyik orvosa, Karen Law az Instagram-oldalán mondott köszönetet a nagylelkű gesztusért. „Tegnap volt egy komoly megbeszélésem a rezidensekkel arról, hogy bár a készleteink, maszkjaink fogytán vannak, nem várható varázslatos pótlásuk” – írta, hozzátéve, hogy a varázslat a produkció jóvoltából mégis valóra vált.

„Ez a közösségi támogatás nagyon sokat jelent a frontvonalban dolgozók számára, akik rengeteg áldozatot hoznak a kórház működtetéséért és a közösség megóvásáért” – fogalmazott. A produkció a forgatási kellékként felhalmozott egészségügyi ruházatot, maszkokat, kesztyűket és más eszközöket bocsátott a kórház rendelkezésére, amelyekkel enyhíteni lehet az egészségügyi védőfelszerelések hiányát.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!