az mgm oroszlánja

2018.02.28. 12:44

Meghalt a Batman-filmek producere

Benjamin Melniker 104 évesen, hétfőn hunyt el a New York állambeli Roslyn Harborban. A szakember majdnem három évtizeden át egyengette a Batman-filmek útját.

Michael E Uslan, a Batman-filmek másik producere a Facebook-oldalán a szórakoztatóipar „legendás” figurájának nevezte Melnikert. Mint felidézte:

„Ben tanított meg arra, hogy az egyetlen dolog, amelyet magaddal kell vinned, amikor meghalsz és egyszersmind hátrahagynod, az a jó híred”.

Melniker 1939-ben kezdte pályafutását az MGM stúdiónál, ahol egészen az ügyvezető alelnöki posztig, valamint a filmválasztó bizottság elnöki székéig vitte. Az „MGM Oroszlánjaként” emlegetett Melniker állt egyebek között az 1959-es Ben Hur, az 1965-ös Doktor Zsivágó és az 1968-os 2001: Űrodüsszeia című klasszikusok mögött.

A stúdiót elhagyva és Uslannal összeállva 1979-ben megvásárolták a DC Comics Batmanjének filmes jogait, ami azt jelenti, hogy a Tim Burton által jegyzett 1989-es első Batman-film óta Melniker jegyzi a Denevérember kalandjait.

Noha az elmúlt harminc év néhány legnagyobb kasszasikeréhez kötődött a neve, Melniker mindig is „szerény ember” maradt.

„Elmondta nekem, hogy az ott töltött évtizedei alatt minden egyes történésről tudott az MGM kulisszái mögött, ám soha nem fedett volna fel olyan dolgokat, amelyek negatívan érintették volna az ott dolgozókat, azok gyerekeit, vagy unokáit. Ben egy becsületes ember volt”

- írta Uslan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!