23 év

2020.03.19. 11:16

Megkezdte börtönbüntetését Harvey Weinstein

Egy New York-i állami börtönben tölti le azt a büntetést, amit szexuális erőszak és zaklatás miatt kapott.

(FILES) In this file photo taken on February 24, 2020 Harvey Weinstein arrives at the Manhattan Criminal Court in New York City. - Fallen film producer Harvey Weinstein, sentenced to 23 years in prison for rape and sexual assault, was transferred to a jail north of New York City on March 18, 2020. Weinstein, who turns 68 on Thursday, had received treatment at a Manhattan hospital following his sentencing on March 11 after complaining of chest pains. (Photo by Johannes EISELE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Johannes Eisele

Weinsteint, 20B0584-es számú rabként, a Buffalo melletti Wende Büntetésvégrehajtási Intézetben a legszigorúbb biztonsági intézkedésekkel őrzik – közölte a börtön vezetése.

A Manhattantől hat órányi autóútra fekvő börtön

valószínűleg csak átmeneti állomás lesz a bukott filmproducer számára.

Addig tartózkodik majd ott, amíg

felmérik, hogy egészségügyi, biztonsági és egyéb szempontok miatt melyik szövetségi börtönben helyezhető majd el.

Weinsteinről február 24-én mondta ki az esküdtszék, hogy bűnös, a bíróság pedig a múlt héten hozta meg ítéletét. Azóta a New York-i Rikers-sziget börtönében és egy manhattani kórházban tartózkodott.

A Szerelmes Shakespeare című film Oscar-díjas producere

egy 2013-ban és egy 2006-ban elkövetett bűncselekmény, szexuális erőszak és szexuális kényszerítés miatt kapott 23 év börtönt.

Egyik áldozata egy színésznőjelölt, a másik egy produkciós asszisztens volt. Weinstein ügyvédjei jelezték, hogy megfellebbezik az ítéletet.

Egy újabb tárgyalás is vár az elítéltre, mivel Los Angelesben is bíróság elé kell állnia szexuális bűncselekmények miatt.

A koronavírus-járvány terjedését korlátozó intézkedések, a bíróságok bezárása és az utazások felfüggesztése miatt azonban ez a per egyelőre csúszik.

Weinstein számára a buffalói környék ismerős, mivel ott járt főiskolára, és ott kezdte szórakoztatóipari pályafutását koncertszervezőként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!