Koncert

2019.09.24. 15:53

Mikó István újra Beatles-dalokat énekel (videó)

A színészt a The Blackbirds együttes hívta meg vendégművésznek az ötven évvel ezelőtt piacra dobott Beatles-nagylemez, az Abbey Road előtt tisztelgő koncertjére.

Forrás: MTI

Mikó István élete, pályája elválaszthatatlan a Beatles együttestől írja a Bors.

A népszerű színművész már tizenévesként is addig csavargatta az állomáskereső gombot a világvevő Orion rádión, amíg rátalált a Luxemburg Rádióra, ahol Cseke László játszotta a Beatles-dalokat.

Egyáltalán nem a véletlen mű­ve, hogy Mikó István lesz a Blackbirds-buli vendége. Évekkel ez­előtt ugyanis, a Thália Színházban kétszáz­ötven alkalommal játszott a Mindhalálig Beatles című darabban, amelyet élete egyik legnagyobb élményének tekint.

– A közönség nem akart leengedni minket a színpadról, ráadást követelt. Ennek az lett az eredménye, hogy a darabban előadott tizennyolc nóta mellé még legalább annyit megtanultunk. Így aztán összeállt az a repertoár, amivel Forgács Péterrel, Győri Péterrel és Incze Józseffel keresztül-kasul bejártuk az országot a Beatles-műsorunkkal.

A rutin ellenére Mikó a hétvégi fellépés előtt gyakorol egy keveset.

– Nem tudom, hogy csak énekelni fogok-e vagy más feladatot is kapok a srácoktól. Igaz, nem esem kétségbe, ha gitárt kell ragadnom mondta a művész, aki megígérte, a kedvenc Beatles-nótáját, a When I’m Sixty-Fourt, Heilig Gábor neki írt magyar szövegével, biztosan hallhatja a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában