mozimustra

2019.02.10. 20:13

Nem szeretik az emberek a kalandozó Lego-figurákat

A vártnál jóval gyengébben nyitott A Lego-kaland 2 az észak-amerikai mozikban, ám még így is vezeti a hétvégi toplistát – írta a Variety.com iparági elemzők becslései alapján.

Emmet Brickowski and Wyldstyle, Lucy characters are seen at the premiere of "The Lego Movie 2: The Second Part" at the Regency Village theatre on February 02, 2019 in Westwood, California. (Photo credit should read "FPA/Full Picture Agency via AFP")

Forrás: AFP / FPA / Full Picture Agency

A Warner Bros. építőjáték ihlette animációs filmje 34,4 millió dolláros (9,7 milliárd forint) jegyárbevétellel debütált az Egyesült Államok és Kanada 4303 mozijában, amivel könnyedén megelőzte a vetélytársakat, arra azonban nem volt képes, hogy visszacsábítsa a közönséget a multiplexekbe.

A Comscore médiaelemző szerint az észak-amerikai jegyárbevételek 14,5 százalékkal elmaradnak az egy évvel ezelőttitől.

A Lego-kaland 2 majdnem a felével hozott kevesebbet az első részhez, a 2014-es A Lego-kalandhoz képest,

amely annak idején meglepően erősen, 69 millió dollárral nyitott.

A második helyezett a Paramount stúdió What Men Want című komédiája, amely a várakozásoknak megfelelően nyitott, 2912 moziban vetítették, 19 millió dollárért vettek rá jegyet. A film a 2000-ben bemutatott Mi kell a nőnek? újraforgatása azzal a csavarral, hogy a nemeket felcserélték.

A toplista harmadik helyére a Liam Neeson főszereplésével forgatott Dermesztő hajsza került 10,9 millió dollárral, amelyet 2910 filmszínházban költöttek el a nézők.

Ez volt a brit színész pályájának egyik legrosszabbul nyitó filmje.

A Dermesztő hajszát február 21-én mutatják be a magyar mozik.

A negyedik helyet Az Életrevalók alapján készült amerikai film, a The Upside szerezte meg 7,2 millió dolláros hétvégéjével, mögötte végzett az Üveg című szuperhősmozi 6,4 millió dollárral. A The Upside eddig 85,8 millió dollár, az Üveg 98 millió dollár jegyárbevételre tett szert.

Borítókép: a Lego-kaland életnagyságú figurái a film bemutatóján Kaliforniában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!