Lelki teher

2018.08.08. 18:00

Öngyilkos lett Pásztor Anna rajongója

Múlt pénteken kis híján megkéselték az Anna and the Barbies frontemberét, és most kiderült, hogy korábban egyik rajongója öngyilkos lett, és az énekesnőnek írt búcsúlevelet.

Pásztor Anna mindig is nagyon közvetlen kapcsolatot ápolt rajongóival. Rengeteg személyes üzenetre válaszol, igyekszik mindenkinek segíteni, aki problémával fordul hozzá a rajongók közül, de úgy néz ki, ez sokszor rosszul sül el – mutat rá cikkében az Origo.

Múlt pénteken a Budapest Parkban egyik tébolyult rajongója a cipőjébe rejtett késsel ment a koncertre, hogy megölje az énekesnőt. A Ripostra hivatkozva az Origo azt is megírja cikkében, hogy Pásztor Anna elárulta: néhány hónappal ezelőtt az egyik rajongója öngyilkos lett, és előtte neki írt búcsúlevelet.

Előfordulhat, hogy a dalaik szövegei, és talán az ő kiállása miatt is egyfajta lelki vezetőként tekintenek rajongói Annára, ennek azonban árnyoldalai is vannak. Az öngyilkos fiú szomorú esetéről azt mondta: „sajnos rá kellett jönnöm, hogy a kedvesség nem célravezető. Négy hónappal ezelőtt, egy fiatal, angyalarcú fiú ezoterikus vezetőt látott bennem. Nyugtalan volt és depresszív, majd egy napon írt nekem egy búcsúlevelet, és megölte magát. Úgy tudom, régóta komoly pszichiátriai problémákkal küzdött.”

Az énekesnő nagyjából ekkor határozta el, hogy változtat a hozzáállásán: igyekszik távolabb helyezkedni a rajongóitól, mert úgy érzi, ez a közvetlenség hosszú távon nem fenntartható, ráadásul veszélyes is lehet. „Az embereknek és nekem is el kell fogadnom, hogy nem pszichológus, hanem előadóművész vagyok. [...]

Nem foglalkozhatok minden egyes rajongóm lelkével, mert az engem is felemészt.

Elegem van abból, hogy hétéves kislányok zsarolnak azért, mert nem adok nekik szerelmi tanácsokat, vagy felnőtt emberek kiborulnak, ha a koncertek után nem ápolom órákig a lelküket. Visszaélnek a jóindulatommal, és szétszednek engem. Éppen ezért a jövőben sokkal nagyobb távolságot fogok tartani a rajongóimmal” – mondta Anna.

Borítókép: Pásztor Anna. Forrás: Origo / Szabó Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában