Gyöngyhajú lány

2019.04.03. 11:38

Óriási sikert aratott Lengyelországban az Omega slágere

Magyarul csendült fel a Sztárban sztár című műsor lengyel változatában Kóbor János legendás dala, a Gyöngyhajú lány. A balladát egy fiatal énekes, Antek Smykiewicz adta elő, és bár a kiejtéssel akadtak problémái, lenyűgözte a zsűrit. A magyar énekes is elismeréssel beszélt a produkcióról.

Antek Smykiewicz Kóbor Jánosnak maszkírozva

Forrás: Youtube

Hosszú, ősz parókában, fekete bőrkabátban lépett a színpadra Antek Smykiewicz, aki Kóbor Jánosként aratott óriási sikert múlt szombaton a Sztárban sztár lengyel kiadásában. Övé volt a záróprodukció, a négytagú zsűrit az 1969-ben írt dal és az előadás is lenyűgözte – hívta fel a figyelmet az esetre a Ripost.

Akkoriban ez volt a legnagyobb sláger, a fiatalság és a szerelem himnusza

- emlékeztette a lengyel közönséget az egyik zsűritag, Pawel Królikowski, akivel társai és Smykiewicz is egyetértettek.

Kóbor János énekes a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2017. december 28-án
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI Fotó

Kóbor János a TV2 Mokka című műsorának kedd reggeli adásában azt mondta, csak utólag tudta meg, hogy az ő dalát adták elő a műsorban, a lengyel rajongóktól értesült a produkcióról, amit óriási elismerésnek tart.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=174&v=mw4WOHmc37Y

„Ez újabb nagy siker! Rengeteg lengyel rajongónk van, egyből átküldték az adást. Jópofa volt, szóval semmilyen rossz érzésem nincs ezzel kapcsolatban. Nem is vagyok benne biztos, hogy ehhez kéne különösebb engedély. Ezt úgy kell felfognunk, mint újabb visszaigazolást arról, hogy valamit jól csinálunk. Amiről ez a műsor szól, annak teljesen megfelelt a produkció. Amikor még csak állóképen láttam az énekest, akkor különösen élethűnek találtam” – nyilatkozta az énekes, aki azt is elmondta, melyik sor volt a kedvence a tört magyarsággal előadott produkcióból.

„Az embereknek fájt a sörét”

- énekelte Smykiewicz, akinek igazán nehéz dolga lehetett, hiszen vélhetően eddig soha életében nem énekelt magyarul, így nemcsak a dalt és Kóbor János jellegzetes mozdulatait kellett elsajátítania, hanem a nyelvet is, amelyet az egyik legnehezebbnek tartanak a világon.

Borítókép: Antek Smykiewicz Kóbor Jánosnak maszkírozva a Sztárban sztár lengyel kiadásában

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában