késő

2018.01.09. 09:49

Polanski megúszta a vádemelést

Nem emel újabb vádat Roman Polanski ellen a Los Angeles-i ügyészség, mivel az 1975-ben történt szexuális zaklatás, amelyről a közelmúltban tett feljelentést az áldozat, már elévült.

French-Polish director Roman Polanski poses during a photocall prior to the screening of his movie "D'apres une histoire vraie" ("based on a true story") at the Cinematheque in Paris on October 30, 2017. French feminists will stage a protest in Paris on October 30, 2017, as film director Roman Polanski, accused of a string of sexual assaults, is expected to attend a retrospective of his work. The Franco-Polish director, 84, will appear at the prestigious Cinematheque Francaise film archive as debate over sexual abuse rages worldwide following the allegations that toppled Hollywood mogul Harvey Weinstein. / AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Lionel Bonaventure

A Los Angeles-i kerületi ügyészség által kiadott memorandum szerint a hivatal nem indíthat eljárást az ügyben, mivel lejárt az elévülési idő.

Egy nő októberben tett feljelentést a rendőrségen a 84 éves Polanski ellen, melyben azt állította, hogy a filmrendező 1975-ben egy fotózás során, amelyen tízévesen vett részt, szexuálisan molesztálta. A nő arról számolt be, hogy aktfotókat készítettek róla, ekkor történt a zaklatás.

Polanski ügyvédje, Harland Braun ügyfele nevében visszautasította a vádat és közölte, hogy a gyanúsítás hazugság.

Roman Polanski ellen 1978 óta van érvényben elfogató parancs Amerikában, mivel akkor elszökött az országból, mielőtt ítéletet hirdettek volna abban az eljárásban, amely egy 13 éves lány megerőszakolása ügyében indult ellene.

Borítókép: AFP PHOTO / Lionel Bonaventure

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!