Nagy váltás

2019.01.16. 10:17

Shane Tusup profi golfozónak áll

Hosszú Katinka volt férje és volt edzője otthagyja a medencét: azt írta, úszóedzőként mindent elért, amit lehetett.

Budapest, 2018. január 11. Shane Tusup, Hosszú Katinka férje és edzõje az év edzõje díjjal az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2018. január 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Hosszú idő után újra bejegyzést tett közzé a Facebookon Shane Tusup. A 2017-ben az év edzőjének választott fiatal tréner a posztot rajongóihoz címezte, és úgy indította gondolatait, hogy 2018 a legkeményebb és legfájdalmasabb év volt a számára, amely arra késztette, hogy néhány lépést hátrébb lépve kívülről szemlélje az élete minden területét, és újragondolja, hogy merre is tart valójában.

Mint írja, világossá vált számára, hogy

akkor a legboldogabb és önmaga legjobb verziója, amikor egy „őrült, szinte már lehetetlen” cél megvalósításán dolgozik.

Erre példának hozta Hosszú Katinkával közös munkáját (volt feleségére csupán „úszóként” hivatkozik): felidézte, hogy amikor 2012-ben otthagyta az egyetemet, és találkozott egy olyan úszóval, aki akkor semmi mást nem látott maga előtt, csak a visszavonulás lehetőségét, azt a képtelenségnek tűnő célt tűzték ki, hogy abszolút lesöpörjék a világ mezőnyét a 2016-os olimpián – ami, mint tudjuk, meg is valósult.

Shane Tusup most viszont bejelentette: mindaz a fantasztikus siker, amiben az elmúlt hat évben része volt, odáig juttatta, hogy szerinte az úszósport már nem tartogat számára újdonságokat, kihívásokat és új célokat. A tréner posztja szerint

mindent elért, amit egy egyéni sportoló edzőjeként elérhetett, és mindezt másokkal megismételni, újabb trófeákat gyűjtögetni már nem jelent számára semmilyen motivációt.

https://www.facebook.com/shanetusup/photos/a.139313159749798/801819326832508/?type=3&theater

Az ezt követő bejelentésre azonban aligha számított bárki: Tusup ugyanis bejelentette, a következő „szinte már lehetetlen” célja az, hogy világbajnoki címet nyerjen professzionális golfozóként. A hír nem véletlenül megdöbbentő: az ex-úszóedző maga is bevallja, hogy az első alkalom, amikor golfütőt vett a kezébe, az elmúlt nyáron esett meg. Mint mondta,

a golf az első pillanatban megragadta őt, csakúgy, mint az úszás évekkel ezelőtt.

„Olyan könnyed a megjelenésben, amennyire kemény a munkában” – jellemezte a sportágat a posztban Tusup, majd hozzátette: az új célja az, hogy mindazt, amit úszóedzőként megtanult és tapasztalt, most a golf terén kamatoztassa.

„Nem tudom garantálni, hogy én leszel a legnagyobb játékos, de azt igen, hogy én fogok a legkeményebben dolgozni. A többi majd jön magától” – zárta sorait Tusup.

Borítókép: Shane Tusup az év edzője díjjal az M4 Sport – Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2018. január 11-én.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában