MTV-gála

2017.11.13. 10:13

Shawn Mendes tarolt a díjátadón

Shawn Mendes kanadai popénekes nyerte a legtöbb díjat az MTV Európai Zenei Díjainak átadásán vasárnap este Londonban, ahol Eminemet és a U2 ír rockbandát is a győztesek között ünnepelte a közönség.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Daniel Leal-Olivas

A gálaest 21 év után tért vissza ismét Londonba. A Wembley Arénában megrendezett díjátadó házigazdája Rita Ora volt, aki fürdőköpenyben és törülközőturbánban tűnt fel a színpadon.

Rita Ora brit énekesnő, az est műsorvezetője érkezik az MTV Európai Zenei Díjainak (EMA) átadási ünnepségére Londonban 2017. november 12-én.
Forrás: MTI/AP/Invision | Fotós: Vianney Le Caer

Shawn Mendes Taylor Swift és Ed Sheeran elől vitte el a legjobb előadónak járó díjat. A kanadai énekes a legjobb dal – There's Nothing Holdin' Me Back – és a legjobb rajongói tábor díjat is besöpörte.

Taylor Swiftet hat kategóriában jelölték az MTV díjaira, de végül üres kézzel távozott a gáláról.

Eminem, akit a legjobb hiphopdíjjal jutalmaztak, a Walk on the Water című számát adta elő.

A brit zenészek közül Ed Sheeran a legjobb élő előadás díját kapta, a U2 ír rockegyüttest pedig a globális ikon-díjjal ismerték el a ceremónián.

A további díjazottak között szerepelt Dua Lipa, Camila Cabello, David Guetta és a legjobb videóért Kendrick Lamar. A legjobb rock kategóriát a Coldplay nyerte, a legjobb alternatív mezőny díjazottja pedig a Thirty Seconds To Mars lett.

Az arénában számos filmes híresség is megjelent, mint Natalie Dormer a Trónok harcából vagy Jared Leto Oscar-díjas színész, aki a Thirty Seconds To Mars bandában játszik.

A műsort vezető Ora az először átadott zene hatalma-díjat kapta, amellyel olyan zenészeket jutalmaztak, akik részt vettek a londoni Grenfell toronyház katasztrófájának áldozataiért rendezett jótékonysági koncerten.

Íme, a legjobb dal:

Borítókép: Shawn Mendes díjaival a londoni MTV Európai Zenei Díjak-gálán.

AFP PHOTO / Daniel Leal-Olivas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!