sztártenor

2018.12.17. 19:47

Szerdán lép fel hazánkban José Carreras

A világ egyik leghíresebb tenorja Budapesten ad ünnepi gálakoncertet.

Spanish tenor Jose Carreras performs at the Shenzhen concert during his final world tour in Shenzhen city, south China's Guangdong province, 12 November 2016.

Forrás: AFP PHOTO

A Papp László Budapest Sportarénában rendezendő koncerten közreműködik Pasztircsák Polina szoprán, Roberto De Candia bariton és a MÁV Szimfonikus Zenekar Ács János vezényletével.

Az esten az egyházzenei művek mellett operaáriák is megszólalnak, José Carreras nyolcat ad elő – mondta el Ács János karmester a hétfői sajtóbeszélgetésen Budapesten.

Az elhangzó művek között szerepelnek mások mellett Verdi, Schubert és Gounod alkotásai, valamint duett a Traviata című operából.

Világpremiernek is otthont ad a koncert, mert új hangszerelésben, három szólistára, kórusra és zenekarra írt változatban szólal meg Gounod Ave Maria című műve

- ismertette a gálakoncert műsorát.

Ács János hangsúlyozta: Carreras nemcsak korunk egyik legnagyobb énekese, hanem embersége okán is kiemelkedő személyiség, végtelenül sok jót tesz a világban. „Nagy dolog, hogy ezen a koncerten nyolc áriát fog elénekelni”, ilyen nem nagyon történt az utóbbi időben, hiszen Carreras már csak különleges alkalmakkor lép színpadra – mondta.

A katalán operaénekes felidézte, hogy 1976-ban járt először Budapesten, és azóta több alkalommal is fellépett Magyarországon. Budapesttel egészen különös kapcsolata alakult ki; erre a felkérésre is azonnal és örömmel mondott igent – közölte.

José Carreras a magyar zenei életet különösen gazdagnak és értékesnek jellemezte, ezért is tartja ma is fontosnak visszatérni ide.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában