végső nyugalom

2020.01.09. 18:26

Titokban temették el Gesztesi Károlyt

A szertartás szűk körben zajlott.

Budapest, 2016. március 9. Gesztesi Károly színész a megújult Vörösmarty mozi avatóján Budapesten 2016. március 9-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Végső nyugalomra helyezték Gesztesi Károly színművészt csütörtökön Budakalászon, a Csalogány utcai temetőben – közölte a család.

A szertartás szűk körben zajlott, a családtagok mellett a legközelebbi barátok, művésztársak voltak csak jelen – írták a közleményben, amelyet a Hit Gyülekezete Sajtóirodája juttatott el az MTI-hez.

Gesztesi Károly január 4-én, 56 évesen hunyt el. A fővárosban autózott, amikor hirtelen rosszul lett.

Életéért 50 percen keresztül küzdöttek sikertelenül, halálát szívroham okozta.

Gesztesi Károly Tóth Károly néven született 1963. április 16-án. Szülei válása után édesanyja férjhez ment Gesztesi Jánoshoz, akinek a nevét később hivatalosan is felvette.

Gesztesi Károly a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társulatának tagja volt. Az 1990-1991-es évadban a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt, 1992-1993-ban a József Attila Színház, 1994 és 1998 között a Vígszínház társulatának tagja volt, azóta szabadfoglalkozásúként dolgozott.

Színházi szerepei mellett olyan filmekben játszott, mint a Magyar vándor, a Szabadság, szerelem, a Kútfejek, a Valami Amerika 1. és 2. vagy a Csak szex és más semmi.

Gesztesi Károly az egyik legismertebb magyar szinkronszínész volt, olyan sztároknak kölcsönözte a hangját, mint Sylvester Stallone, Wesley Snipes, Vin Diesel, Forest Whitaker, de ő volt a Shrek-filmekben a főhős magyar hangja is. Számtalan sorozatban – a többi közt a Baywatch-ban, a Rex felügyelőben és a Trónok harcában – is hallhatta hangját a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában