adakozás

2019.10.10. 21:23

Tízmilliós adománnyal segíti a szegények karácsonyát Mága Zoltán

A zenész magánadományával azt szeretné elérni, hogy legalább kétezer gyermek számára örömmel teli lehessen a szeretet ünnepe és ne a nélkülözés okozta szomorúság árnyékolja be.

Fotó: Picasa

Minden eddiginél nagyobb összeggel, tízmillió forint értékű adomány felajánlásával segíti a hátrányos helyzetű emberek és gyermekek karácsonyát Mága Zoltán. Ezt a Liszt Ferenc-díjas hegedűművész a Debreceni Református nagytemplomban tartott jótékonysági koncertjén jelentette be. Hangsúlyozta, magánadományával azt szeretné elérni, hogy legalább kétezer gyermek számára örömmel teli lehessen a szeretet ünnepe és ne a nélkülözés okozta szomorúság árnyékolja be családi ünnepüket.

A Prima Pirimissima-díjas hegedűművész másodjára útnak indított 100 templomi jótékonysági koncertsorozta a Cívis város református Nagytemplomában folytatódott szerda este, amelynek keretében a Református Szeretetszolgálat úgynevezett szeretetdoboz-akcióját támogatták.

Mága Zoltán a Debreceni Református nagytemplomban adott jótékonysági koncertet

Az egyházi segélyszervezet már hosszú évek óta folytatja jótékonysági akcióját és

minden karácsony előtt egy hónappal elsősorban tartós élelmiszert, tisztálkodási- és tisztítószereket tartalmazó szeretetdobozokat gyűjtenek és juttatnak el a rászorulóknak.

Mottójuk: egy doboznyi szeretet reményt jelenthet a túléléshez és örömöt a nélkülözések közepette.

Oláh István református lelkész, a szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke a zsúfolásig megtelt nagytemplom vezetője nagy örömnek és rendkívül megtisztelőnek nevezte, hogy a 100 templomi koncertsorozatnak helyet adhatnak és azt hangsúlyozta, egy rendkívüli koncert keretében egy rendkívül tehetséges zenész elvarázsolhatja a kálvinista Rómának is nevezett Debrecen közönségét, miközben a szeretet jegyében olyan összefogásra buzdítják az embereket, amely tízezrek számára hozhat örömöt és békességet.

A szerda esti koncertjén

Mága Zoltán minden eddiginél nagyobb felajánlást tett: magánadományként tízmillió forint értékben nyújt segítséget szegénységben élő gyermekeknek hazánkban és határainkon túl egyaránt, hogy karácsony közeledtével megkönnyítse a családok terheit és örömöt szerezzen a nélkülöző gyermekeknek.

A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész kijelentette: a nagyösszegű felajánlását most is, mint a korábbi jótékonysági koncertjein, a magánvagyonából, külföldi koncertturnéja bevételéből, nem pedig a sajtóban rosszindulatú megjegyzésekkel kommentált állami támogatásából finanszírozza, ugyanis az említett összeg a 100 templomi koncert lebonyolításának részbeni költségét fedezi.

A hegedűművész felidézte: a Kárpát-medence és ország legkülönbözőbb pontjain száz helyszínen összesen 100 koncertet tart jótékony célból.

Ebből a támogatásból kell fedeznie a koncert lebonyolításának minden költségét, így a hangversenyeken közreműködő szimfonikus zenekar tagjainak, a meghívott Kossuth-díjas művészeknek és más előadóknak a tiszteletdíját, valamint az utazási és technikai költségeket, és minden egyéb járulékot, beleérve a költségek adóvonzatát is.

Hangsúlyozta: állami támogatással egy ilyen volumenű rendezvénysorozatot lehetetlen lenne megrendezni, ezért ezúttal is köszönetet mondott az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy felkarolta ezt a világon is egyedülálló kezdeményezését, amely már másodszorra zajlik a Kárpát-medencében.

„Számomra a jótékonyság egy belső késztetés, hogy önzetlenül segítsek másokon. A jótékonyság számomra azt jelenti, hogy magamból, az örömömből adok másoknak, és hiszem, hogy a segítséggel jobbá és szebbé tehetem mások életét” – mondta Mága Zoltán, megjegyezve

már közel két évtizede segít hátrányos helyzetű embereken, tanulni vágyó gyermekeken, betegeken és közösségeken, és mindezt önzetlenségből tette.

A most zajló karitatív sorozatának eddigi hangversenyein közel 60 ezer ember vett részt, és már több száz millió forint értékben nyújtott segítséget. Mága Zoltán eddig hátrányos helyzetben élő iskolások ezreinek, oktatási intézményeknek nyújtott támogatást, több vidéki kórház számára életmentő orvosi műszerek beszerzését segítette, de templomok felújításához, betegek gyógykezeléséhez is hozzájárult, és magánadományaként – a karitatív koncertek megrendezése és adománygyűjtés mellett – több mint 30 millió forinttal segítette roma és nem roma gyermekek oktatását, kisgyermekek orvosi kezelési költségeit.

A Debreceni Református Nagytemplomban tartott hangversenyen a padsorokból felállva, vastapssal köszönte meg a közönség Mága Zoltánnak a színvonalas koncertet, amelyben a Budapesti Primarius Szimfonikus Kamara Zenekar kíséretében közreműködött Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas zongoraművész, Boncsér Gergely opera- és operetténekes, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Zsédenyi Adrienn Fonogram-díjas énekes, Vastag Csaba előadóművész-énekes, Berkes Gabriella színész-énekes, valamint Szenthelyi Krisztián operaénekes, Szenthelyi Miklós Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész fia. A koncert végén a mintegy kétezer fős közönség közösen énekelte el Mága Zoltán hegedűkíséretében az „A csitári hegyek alatt” című népdalt. A több mint két és fél órás koncert zárásaként pedig a meghívott művészek – akik valamennyien többször szerepeltek már Mága Zoltán jótékonysági koncertjei – a közönséggel együtt közösen énekelték el nemzeti imádságunkat, a Himnuszt.

A 100 templomi jótékonysági koncertsorozat, amelynek fővédnökségét Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere vállalta, csütörtökön Hajdúszoboszlón folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában