Háborús zóna

2018.07.25. 13:03

Új albumon dolgozik Yoko Ono

A korong zárószáma az Imagine lesz.

(FILES) In this file photo taken on November 20, 2014 Japanese multimedia artist, singer, and peace activist Yoko Ono speaks during the global launch of the UNICEF IMAGINE project and to mark the 25th Anniversary of the Convention on the Rights of the Child, the 60th Anniversary of UNICEF’s Goodwill Ambassador Programme and the 35th anniversary of the Music for UNICEF concert, at the United Nations in New York. Yoko Ono on July 24, 2018 announced that she is releasing a new album at age 85, saying that her lifelong message of peace was sorely needed in 2018. / AFP PHOTO / Jewel SAMAD

Új albumon dolgozik a 85 éves Yoko Ono. Az énekesnő kedden jelentette be, hogy a Warzone című új lemeze októberben jelenik meg, de már a következő albuma is készül.

A Warzone (Háborús zóna) című korongon 1970 óta szerzett dalai szerepelnek, a záró szám pedig az Imagine, amelyet néhai férjével, John Lennonnal együtt a béke himnuszának szánt.

„A világ annyira fel van dúlva. Mindenkinek nehéz a dolga”

- fogalmazott Ono, aki a béke üzenetét akarja eljuttatni a közönségnek az új lemezzel.

„Nincs még késő megváltoztatni a világot. Nagyobb szükségünk van Yokóra, mint valaha”

- írták közleményükben a művész szóvivői.

Yoko Ono azt is tisztázta, hogy az október 19-én megjelenő Warzone nem a hattyúdala, már egy újabb lemezen is dolgozik.

A Warzone 13 számot tartalmaz, az album producere Ono fia, Sean Ono Lennon volt.

A japán származású művésznő Tokióban és New Yorkban nőtt fel, meghatározó alakja lett a zenei avantgárdnak azután, hogy megismerte Lennont és a második felesége lett.

A házaspár nászútján is a vietnami háború ellen tiltakozott: a világbékét hirdetve napokig ki sem szálltak szállodai szobájuk ágyából. Yoko Ono egész életében hű maradt a béke üzenetéhez, őrzi és ápolja az 1980-ban meggyilkolt Lennon örökségét.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / JEWEL SAMAD / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!