rejtély a múltból

2017.10.31. 15:09

Újabb titok derült ki Marilyn Monroe-ról (videó)

Sok-sok legenda, azaz mese vagy csak feltételezett történet jelent meg a rejtélyes körülmények között elhunyt sztárról. Íme, egy hihetetlen, de igaz titka.

Ma már nem csupán a legprofibb sminkek és sminkeszközök állnak a filmesek rendelkezésére, hogy a hollywoodi sztárok úgy ragyogjanak, amiről valójában még a celebek is tudják: köze nincs a valósághoz.

Régen sem volt ez másképp: a cél ugyancsak az volt, hogy a szépségek még szebbek legyenek a filmvásznon, ezért aztán semmilyen drasztikusnak tűnő módszertől nem riadtak vissza, sőt a hírességek olykor még tovább is fejlesztették a különböző eljárásokat.

Marilyn Monroe például drasztikus változással alakult át a kis vidéki Norma Jeane-ből ragyogó hollywoodi sztárrá.

A színésznő arcát a stúdiók kérésére naponta többször borotválni kellett, mert az apró pihék is nagyon feltűnőek lettek volna a reflektorfényben. Monroe pedig rájött, hogy feltalálta a legolcsóbb és legtökéletesebb arcradírt: amikor a borotva már nem olyan éles, de még nem is agyonhasznált, néhány húzással tökéletesen eltávolíthatók az elhajt hámsejtek. Gyakorta használta is, és a tévhitekkel ellentétben az is kiderült: nem erősíti a szőrszálakat a gyakori borotválás.

Marylin valóságos sminkmester volt, akkoriban még nem voltak csillámos rúzsok, ő pedig túl mattnak találta mindet. Miután felkente, mésszel és vazelinnel vonta be a rúzsréteget, és így elérte, hogy az övé legyen Hollywood legcsókosabb és legszebben fénylő szája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!