technikai hiba

2017.12.27. 11:02

Továbbra sem nyit ki a berlini operaház

Egyelőre zárva marad a berlini Deutsche Oper, mivel az operaház színpadát elárasztotta a víz a meghibásodott tűzvédelmi rendszer miatt.

Az operaház szóvivője elmondta: a karácsonyi két Diótörő előadást már nem tudták megtartani, kedden is zárva tartottak és a szerdára tervezett program szintén elmarad. Még nem döntötték el, hogy a következő napok előadásait meg lehet-e tartani, ám a szilveszteri műsorra szóló jegyek árusítását óvatosságból felfüggesztették – fűzte hozzá a szóvivő.

Az operaház tűzvédelmi rendszere karácsony napján romlott el. A színpadot elárasztó víz miatt súlyosan megrongálódott a világító és a kommunikációs rendszer, továbbá a számítógépes rendszer is károsodott.

A rangos berlini Deutsche Oper vezetése arra kéri látogatóit, hogy honlapján tájékozódjanak az előadásokról. Közleményük szerint az elmaradt előadások jegyeit a vásárlók visszaválthatják vagy elcserélhetik egy későbbi másik műsorra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!