Választás 2010

2010.03.05. 12:13

Moszkvai megrendelésre termelhetnek a hevesiek

Kampánynyitó nagygyűlést tartott Hevesen Godó Lajos, a térség MSZP-s országgyűlési képviselőjelöltje, aki fórum keretében a térség mezőgazdasági eredményeit is értékelte.

HEOL

Mint elmondta: az agrárium valamennyi szektora pályázott uniós forrásra, melynek összértéke a 6,6 milliárdot is meghaladja. Nagy eredménynek nevezte, hogy négy éve a területalapú támogatás 16 ezer forint volt hektáronként, s ez most 42 ezerre nőtt. Új hírként jelezte: a moszkvai önkormányzat megrendelésére egy olyan beszállítói együttes összeállításán dolgoznak, akik bort, zöldséget, gyümölcsöt és húst exportálnak a keleti piacokra, s ezzel jelentősen nőhetne a termelők piaci biztonsága.

A politikus meghívott vendége Gőgös Zoltán, az agrártárca államtitkára volt, aki szintén sikeresnak értékelte az elmúlt négy évet. A mezőgazdaság modernizációjára 1400 milliárd forint állt rendelkezésre, 19 ezer pályázatot tudtak kedvezően elbírálni. Az agrártámogatások felhasználása időarányosan ezermilliárd forintnál tart, ez az unióban példa nélküli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!