mentálisan törékeny

2018.07.04. 13:09

Csődöt mondtak az ászok

Méltatlan búcsúról ír a svájci sajtó, miután a labdarúgó-válogatott kedden egy balszerencsés góllal kikapott Svédországtól az oroszországi világbajnokság nyolcaddöntőjében.

ST PETERSBURG, RUSSIA - JULY 03: Xherdan Shaqiri of Switzerland reacts during of the 2018 FIFA World Cup Russia Round of 16 match between Sweden and Switzerland at the Saint Petersburg Stadium in Saint Petersburg, Russia on July 03, 2018. Gokhan Balci / Anadolu Agency

Forrás: AFP/ANADOLU AGENCY

Fotó: Gokhan Balci

A Blick című napilap szerint el lehet veszíteni egy vb-nyolcaddöntőt, de nem így.

„Olcsón adtuk a bőrünket. Főként azok mondtak csődöt, akik a legnagyobb önbizalommal rendelkeznek, és a világ legjobbjai közé szeretnének kerülni.

Sem Granit Xhaka, sem Xherdan Shaqiri nem volt befolyással a meccsre, és nem bizonyult vezéregyéniségnek”

- olvasható az összegzésben.

A Neue Zürcher Zeitung úgy vélekedett, hogy a nemzeti csapat híján volt a lábban lévő erőnek, a szívben lévő elszántságnak és a fejben lévő ötleteknek. A szerző kifejtette,

a játékosok csak sétáltak a pályán, és a szerény képességű svédek ellen is kiütköztek a gyengeségeik.

„A mentálisan is törékeny válogatott túl lassú ahhoz, hogy azt a futballt játssza, amelyet Vladimir Petkovic kapitány szeretne” – tette hozzá.

A Basler Zeitung feltette a kérdést: „hogyan veszíthettük el ezt a meccset?” A lap szerint a svájci válogatott nem olyan jó, mint amilyennek tartja magát.

„Aki ezeket a svédeket nem veri meg, az ne reménykedjen abban, hogy megteszi a következő lépést előre.

Hiába van régóta terítéken a fejlődés, egyelőre nincsenek jelei” – közölte az újság.

Az Aargauer Zeitung „örök állóvizet” emlegetett, és óriási elszalasztott esélyről írt:

„Aki arra gondolt, hogy milyen szellős az ágrajz, és talán az elődöntőbe vagy a döntőbe is be lehetne jutni, most szégyellheti magát. Petkovic 2014-ben azzal vette át Ottmar Hitzfeld örökségét, hogy tovább fejlessze a csapatot. Ez nem sikerült neki, mivel most is ugyanott tartunk” – kesergett a lap.

Borítókép: Shaqiri nem érti, mi történt a pályán

AFP / ANADOLU AGENCY / Gokhan Balci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!