Forma-1

2018.02.27. 19:38

Vettel autózta a legjobb időt a második tesztnapon

A 30 éves német pilóta 1:19.673 perces időt ment, ami nagyjából fél másodperccel jobb, mint a hétfői első Daniel Ricciardóé.

VETTEL Sebastian (ger), Scuderia Ferrari SF71H, and ARRIVABENE Maurizio, Managing Director & Team Principal Scuderia Ferrari, portrait during Formula 1 winter tests 2018 at Barcelona, Spain from February 26 to March 01 - Photo Florent Gooden / DPPI

A Ferrarival versenyző négyszeres világbajnok Sebastian Vettel volt a leggyorsabb az idei Forma-1-es szezon első kollektív tesztjének második napján, kedden a Barcelona melletti montmelói pályán.

A 30 éves német pilóta 1:19.673 perces időt ment, ami nagyjából fél másodperccel jobb, mint a hétfői első Daniel Ricciardóé.

Vettel mögött a Mercedes finn pilótája, a hétfőn is második Valtteri Bottas végzett, míg harmadikként a McLaren belga versenyzője, Stoffel Vandoorne zárt.

Ezen a napon tért vissza hivatalosan a Forma-1-be a Williams tesztpilótájaként köröző lengyel Robert Kubica, aki legutóbb 2010-ben indult Forma-1-es futamon. A 33 éves versenyző 2011-ben szenvedett ralibalesetet, ami miatt nem tudja tökéletesen használni a jobb kezét.

A katalóniai pályán egyáltalán nem ideálisak a körülmények: kedden fagypont alatti hőmérséklet és havazás várta a csapatokat.

A Forma-1-es szezon a március 25-i Ausztrál Nagydíjjal rajtol.

Borítókép: FLORENT GOODEN / DPPI Media / DPPI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!