Forma-1

2018.04.28. 16:34

Vettel kezdhet az élről vasárnap

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája nyerte a Forma-1-es Azeri Nagydíj szombati időmérő edzését.

Ferrari's German driver Sebastian Vettel attends the third practice session ahead of the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 28, 2018. / AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV

A 30 éves Vettelnek ez az idei harmadik, és pályafutása 53. pole pozíciója, ráadásul sorozatban harmadszor nem talált legyőzőre a kvalifikáción.

Vettel mellől a szintén négyszeres vb-győztes, címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája rajtolhat majd, míg a harmadik pozícióból csapattársa, a finn Valtteri Bottas startol.

Vettel márkatársa, a finn Kimi Räikkönen csak hatodik lett, miután a Red Bull mindkét versenyzője, az ausztrál Daniel Ricciardo és a holland Max Verstappen is megelőzte. A német Nico Hülkenberg (Renault) kilencedikként zárt az időmérőn, de csak a 14. helyről indulhat, mert az autójában sebességváltót kellett cserélni, ezért öt pozícióval hátrébb sorolták a rajtrácson.

Az 51 körös Azeri Nagydíj vasárnap 14.10 órakor kezdődik.

Borítókép: AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában