bűnügyek

2020.10.18. 14:00

Buszmegállóban verték meg a kompolti iskola tanárát, az orra is eltört

Az elmúlt pénteken súlyosan bántalmaztak egy tanárt. A kompolti iskola épületének teljes rekonstrukciója miatt a diákok különféle helyeken tanulnak. A felsősök például Nagyútra járnak át. Ott csattant el az első pofon, amikor az egyik pedagógus megütött egy renitens tanulót.

Sike Sándor

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról korábban portálunkon már beszámoltunk, egy tanuló hozzátartozói súlyosan bántalmaztak egy tanárt Kompolton – tette közzé a térség országgyűlési képviselője, Horváth László a közösségi oldalán. A honatya véleménye szerint ez az elfogadhatatlan incidens rávilágított arra, hogy Kompolton is szükség van iskolaőrségre. A képviselő portáluknak azt mondta, tudomása van arról, hogy a pedagógus adott egy pofont az arrogánsan viselkedő diáknak, de amennyiben az intézményben lett volna iskolaőr, akkor nem lett volna szükség a fegyelmezés ezen, nem megengedett eszközére.

- Soron kívüli intézkedést kértem iskolaőr biztosítása érdekében. Az ügyben közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett súlyos testi sértés vádjával indult rendőrségi eljárás. Ahol erőszak van, ott sem tanulni, sem tanítani nem lehet – mondta a honatya.

Információink szerint a tanárverés azt követően történt, hogy a gyerek telefonon értesítette a szüleit a megpofoztatásáról. Felmenői Kompolton megvárták a Nagyútról érkező buszt és súlyosan bántalmazták a járműről leszálló tanárt, akinek az orrcsontja is eltörött.

Balázs Zoltán, a település polgármestere a Heolnak elmondta: amint értesült a történtekről, azonnal tájékozódott. Voltak egyeztetések, felvette a kapcsolatot Horváth László képviselővel, a tankerületi központ igazgatójával, Ballagó Zoltánnal, illetve a füzesabonyi rendőrkapitánnyal.

Balázs Zoltán polgármesterként nagyon fontosnak tartja az ügy minden oldalú kivizsgálását. Az iskolának és a településnek egyaránt az az érdeke, hogy megnyugodjanak a kedélyek. Bármennyire is sokkolták a történtek a tantestületet, a családokat, most arra van szükség, hogy az ügyet az arra illetékesek kivizsgálják és a törvényeknek megfelelően járjanak el.

- Fontosnak tartom, hogy jöjjön mielőbb az iskolaőr és segítse az iskola munkáját. Térjen vissza a nyugalom és a békesség, mert dolgozni és tanulni csak így lehet – mondta a polgármester.

Kollár Tamás, a Kompolt-Nagyúti Általános Iskola igazgatója az üggyel kapcsolatban elmondta: indítottak egy belső eljárást a történtek kivizsgálására. Számukra most az a legfontosabb, hogy megnyugtassák a tantestületet és a családokat, hiszen meggyőződése szerint extrém, egyedi esetről van szó. Az intézmény vezetője elmondta azt is, hogy tájékozódott és a mind a pedagógus, mind a diák már jól van.

Kovács Nikoletta, megyei rendőrségi sajtóreferens közölte: a Füzesabonyi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt folytat eljárás két kompolti lakos ellen, akik a gyanú szerint 2020. október 16-án délután egy kompolti buszmegállóban bántalmaztak egy pedagógust. A férfi az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos sérülést szenvedett.​

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!