Szihalom

2018.05.20. 07:30

Csúcsra járt a Civil Expó

Szombaton nyolcadik alkalommal rendezték meg a térségi Civil Expót. A rendezvénynek, történetében először a szihalmi Magyar-Tár-Ház adott otthont. Több mint félszáz kiállító és húsz fellépő várta az érdeklődőket.

S. S.

Új helyen, régi keretek között

Fotó: Korsós Viktor

A térségi eseményen, a VIII. Civil Expón ismét találkozhattak a civil, az önkormányzati és a vállalkozói szféra képviselői. Nyolc esztendeje azért hívta életre a Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület az expót, mert úgy gondolták szüksége van az önkormányzati, a civil és a vállalkozói szférának arra, hogy megismerje, segítse a másik munkáját. Ezt a célt pedig az egyesület elnöke szerint nyolc év alatt beváltotta a rendezvény.

Galyasné Dósa Katalin a Heolnak azt mondta, hogy szombaton voltak azért izgalmak. A rendezvény kezdetekor kétszer is esett az eső, kis szünetet is kellett tartani, de egyetlen kiállító sem pakolt össze, nem maradt el fellépés egy sem. A rövid kis zuhé idejére a fedett tárház adott menedéket a gyerekeknek. Ám ha huzamosabban esett volna, a tárház belső része is alkalmas lett volna a rendezvény megtartására.

Új helyen, régi keretek között

– Az új helyszín nem okozott törést. Konkrét pozitív visszajelzések sora bizonyítja, hogy a résztvevők és kiállítók egyaránt elégedettek voltak. Legtöbbször a szervezők figyelmességét dicsérték a résztvevők – mondta az elnök asszony.

Galyasné a titkukat is elárulta: a szervezők részéről minden sátornak volt gazdája, akik kávét vittek, vizet, kalácsot, ebédjegyet osztottak. Például a sztárvendégek, Kökény Attila és Gonda László közül az utóbbi, amikor elbúcsúzott, azt mondta, kulturált, magas színvonalú, a részletekre odafigyelő rendezvényen voltak és gratuláltak a szervezésért. A szervezők Kis Bocsosok maguk is úgy értékelték, hogy a kiállítók jól érezték magukat. Hangulatosra sikeredett a rendezvény. A kiállítók számát tekintve pedig most voltak a legtöbben.

 

A zsűri egyébként Mezőtárkány önkormányzatát díjazta első helyezettnek, mert szerintük az övék volt a legszínvonalasabb sátor. A mezőtárkányiak a szövőszéktől kezdve sok-sok dolgot kiállítottak. Sokak véleménye szerint fantasztikus sátor volt

az övék.

– Aki engem ismer, tudja, hogy én mindenkinek adtam volna valami díjat, legyenek azok a kreatívosok, a szihalmi nyugdíjas klub, vagy bármelyik másik önkormányzat, Besenyőtelek, Mezőszemere, Egerfarmos. Mindegyik fantasztikus volt. Hetek, hónapok Civil Expóra való előkészületei látszottak a legtöbb esetben. Végig a közösségépítés, az értékek megmutatásának a szándéka érződött a rendezvény idején, de az előkészületekben is – jelentette ki Galyasné Dósa Katalin.

Címkék#civil élet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!