időjárás

2020.09.01. 11:06

Letarolta Heves megyét a hajnali vihar – fotókon a pusztítás

A sűrű villámlással és erős széllel jelentkező viharok több településen is súlyos károkat okoztak

Heol

Created with RNI Films app. Preset 'Kodak Gold 200 v.3'

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Hétfőn az éjszakai órákban újabb, erős széllel és villámlással kísért, intenzív zivatarok érték el hazánkat. Leginkább Bács-Kiskun, Fejér, Heves és Pest megyét, valamint a fővárost érintette a rendkívüli időjárás, amelynek következtében fákat csavart ki, és elektromos vezetékeket tépázott meg a szél. Az érintett megyék tűzoltóegységei folyamatosan a viharkárok elhárításán dolgoznak.

Lőrinciben keddre virradóra a hajnali 3 óráig tomboló vihar fákat döntött ki, vezetékeket rongált meg. Reggel a katasztrófavédelmisek, a hatvani tűzoltók, a szolgáltatók munkatársai és az önkormányzat emberei haladéktalanul nekiláttak a károk elhárításának.

A katasztrófavédelem munkatársai hamar kiérkeztek a helyszínre.
Fotó: Tari Ottó / Heves Megyei Hírlap
Fákat döntött ki a viharos szél.
Fotó: Tari Ottó / Heves Megyei Hírlap

Egerben is súlyos károkat okozott a vihar. A törmelékek eltakarításán már dolgoznak az illetékesek.

 

Várjuk a viharral kapcsolatos fotókat, videókat és beszámolókat a [email protected]

Petőfibányán az éjszakai vihar jelentős károkat okozott a temetőben. Öt darab mintegy 50 éves fenyőfa kidőlt a sírok között.

Az önkormányzat közölte: a szükséges lépéseket megtették. Egy vállalkozóval felvették a kapcsolatot, a kidőlt fák eltávolítása két héten belül meg kell, hogy történjen. A kárfelmérés ezzel egyidejűleg megtörténik. Harmadik lépésként rendeletükkel összhangban a temetőben eltávolítják a 2 méternél magasabb növényzetet. Kérik, hogy a hozzátartozók elérhetőségeiket adják meg a Polgármesteri Hivatalban. A Polgármesteri Hivatal telefonos elérhetősége: 37/387-303.

A petőfibányai temetőt sem kímélte a vihar Fotó: beküldött

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!