bűnügy

2019.10.10. 17:30

Letartóztatták a két bükkszentmártoni férfit, akik megerőszakoltak egy nőt Bélapátfalván

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

Sz. Z., T. B.

Mint arról korábban már beszámoltunk, megvertek és megerőszakoltak a gyanú szerint egy helybéli nőt városban az elmúlt hét végén, szombaton este. Az áldozatra a cementgyári vasúti megállónál találtak rá.

Amint azt megtudtuk, az ügyben a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást. Ennek során a bűnüldözők két bükkszentmártoni férfit elfogtak és – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomozás eddigi adatai arról szólnak, hogy a piactér mellett egy kocsmában egy társaság dorbézolt, akikkel több probléma is volt. Itt mulatott a később áldozattá vált nő is. A hölgy távozott a vendéglátóhelyről, majd a tettesek követték, s a gyanú szerint a két gyanúsított az áldozat megtalálásának helyszínén rátámadt. A megyei rendőr-főkapitányság azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt folytat büntetőjogi procedúrát velük szemben.

A bűntény miatt az Egri Járási Ügyészség indítványozta az őrizetbe vett emberek letartóztatását.

Súlyos büntetés várhat a vádlottakra Fotó: Ládi László

Csütörtökön délután az Egri Járásbíróság egy hónapra elrendelte a két bükkszentmártoni férfi ellen a legsúlyosabbnak számító kényszerintézkedést – tájékoztatta a Heolt Hoszné dr. Nagy Tímea, az Egri Törvényszék sajtószóvivője. Azt is közölte, hogy a bíróság indoklása értelmében mindkét gyanúsított esetében feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a tanúkat befolyásolnák, ezzel pedig akadályoznák vagy akár meg is hiúsítanák a bűncselekmény bizonyítását. Az elsőrendű gyanúsítottnál a bíróság álláspontja szerint tartani lehet attól, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el, míg a másodrendű terheltnél fennáll a szökés, az elrejtőzés veszélye.

A bíróság végzése nem végleges, azt az ügyész és a gyanúsítottak tudomásul vették, de az elsőrendű védője nem volt jelen az ülésen, neki három napja van a fellebbezés bejelentésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában