Hatvan

2018.10.11. 11:30

Kutyatámadás: saját kutyája marcangolta szét az idős nőt

Az asszonyt mentőhelikopter szállította egy fővárosi kórházba.

T. O.

Portálunk értesülése szerint saját nagytestű kutyája támadott meg egy idős asszonyt Újhatvanban, a strandhoz közeli, Lehel utcai otthonában. A szerencsétlenül járt nő válságos állapotba került, mentőhelikopterrel szállították az egyik fővárosi kórházba.

Szerdán délután értesítették a mentőket, hogy a Lehel utcában egy nagy testű kutya súlyos sérüléseket okozott otthonában betegen az ágyban fekvő idős asszonynak. A történteket követően mentőhelikopter szállt le a közeli strandnál, s a nőt – akit a hírek szerint a karján és az arcán is megmart az állat – egy budapesti kórházba szállították.

Úgy tudjuk, mire a rendőrség a helyszínre érkezett, a kutyát leszúrták. Hogy ki tette, az egyik helyi állatvédő nem tudta megmondani, de feltételezése szerint nem a gyepmester volt, mivel ezt a feladatot a környéken egy nő látja el. A közelben élők úgy tudják, a nagy testű – egyes beszámolók szerint „harci” – eb nemrég egy kislányt is megtámadott. A mostani eset kapcsán a rendőrség nem indít eljárást, mivel a sértettet a saját kutyája támadta meg.

Az állatvédő a fentiek kapcsán aláhúzta a felelős ebtartás fontosságát; mint fogalmazott, kérdéses, hogy egy magatehetetlen, idős nő portáján miként tartózkodhat egy, csak erős dominanciával kordában tartható kutya.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!