fejlesztés

2019.10.10. 11:30

Új munkahelyeket teremt Erdőtelken az SBS korszerű üzeme

Új összeszerelő-üzemet létesít a korszerű gépgyártó SBS Kft. Erdőtelken, a beruházás összesen mintegy kétmilliárd forintból valósul meg. 

Szabó Katalin

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, az SBS Kft. erdőteleki telephelyén komplex fejlesztés jöhet létre a Széchenyi 2020 program keretében elnyert több mint 920 millió forintos támogatás segítségével – jelentette be Balogh László ügyvezető igazgató a gyár erdőteleki telephelyén szerdán. Elmondta, 22 évvel ezelőtt elindultak az acélszerkezet-gyártás útján, s mára szárnyra kapva korszerű gépgyártóüzemmé váltak.

Az ügyvezető igazgató ismertette a fejlesztés tartalmát, amelynek része egy új üzem építése. A támogatásnak köszönhetően kétezer négyzetméter nagyságú ipari csarnok építését kezdhetik meg. A pályázat lehetőséget ad többek közt munkagépek beszerzésére, így az új csarnokban helyet kap majd egy CNC horizontális megmunkáló gép, egy hegesztőrobot, a festőüzem technológiai berendezései, anyagmozgatást kiszolgáló eszközök és inverteres hegesztőgépek is.

Új munkahelyeket teremt a gyár, melynek alapkövét elhelyezték Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A program lehetőséget nyújt az ott dolgozók képzésére, és a szervezetfejlesztést is szolgálja.

– A cél, hogy a társaság megszüntesse a gyártási technológiájából adódó fejlődési nehézségeket, és növelje a beszállítói képességeket. Ma nemcsak egy új üzem alapkőletételét tartjuk, hanem mérföldkő ez az esemény az SBS történetében is. Ez egy összeszerelő-üzem lesz, ahol hegesztett, megmunkált, festett termékeket elő-, illetve összeszerelve adunk át a megrendelőknek egy magasabb hozzáadott értéken – fejtette ki Balogh László.

Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, amióta ismeri az SBS tevékenységét, mindig innovatív, technológiában előrelépő, építő jellegű vállalkozást látott.

– Az az innovatív gondolkodásmód, amely erre a cégre jellemző, az elmúlt időszakban nagy fejlesztéseket hozott. Ez nem az első alapkőletétel, s ahogy ismerem Balogh László gondolkodásmódját, nem is az utolsó, újabb előrelépés várható – közölte.

Innovatív gondolkodásmód jellemzi a céget Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Hangsúlyozta, a kormány kiemelt célja olyan magyar vállalkozások megerősödését, fejlődését támogatni, amelyek elsősorban magyar munkaerőt foglalkoztatva és hazai csúcstechnológiákat alkalmazva válnak versenyképessé bel- és külföldön egyaránt. Az SBS Kft. fejlődőképes cég, a mostani pályázat nagyságrendje is ezt mutatja.

– A beruházás új munkahelyeket teremt, s ezzel is építi a térséget. A cég következő pályázata egy energetikai korszerűsítés lesz – tette hozzá Szabó Zsolt.

A köszöntők után Balogh László ügyvezető igazgató, Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, Forgács Jánosné erdőteleki polgármester és Merstallinger Martin, az IGM Robotersysteme AG tulajdonosa, ügyvezetője helyezték el az üzem alapkövét. Az ünnepség után üzemlátogatáson vehettek részt a megjelentek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!