Szolgálat

2024.05.01. 16:40

Körözött bűnözőt fogott a járőr Petőfibányán

A közterületi szolgálat során figyeltek fel a keresett személyre.

Szilvás István

A járőröző polgárőrök tartóztatták fel a körözött személyt

Forrás: Beküldött fotó

Azon az április végi napon a településen működő polgárőrség három tagja a meghatározott útvonalon teljesített közterületi szolgálatot. A gépkocsizó járőr kora este a Szabadság utca sarkán lévő Coop üzletháznál haladt éppen, amikor a civil bűnmegelőzők felfigyeltek egy helyi lakosra, aki ellen a korábbi hetekben körözést adott ki az Országos Rendőr-főkapitányság.

A polgárőrök azonnal követni kezdték, majd feltartóztatták a rendőrhatóság által különböző bűncselekmények miatt keresett férfit. Miután megbizonyosodtak arról, hogy valóban a körözött személyről van szó, haladéktalanul értesítették a Hatvani Rendőrkapitányság ügyeletét, majd a rendőrjárőr kiérkezéséig a helyszínen visszatartották az illetőt.

Mint Pásztor Sándor elnök a történtek kapcsán elmondta, az 1992 óta működő Petőfibányai Közhasznú Polgárőr Egyesület aktív szolgálatot ellátó tagjai számos alkalommal értek már tetten bűncselekményt elkövető személyeket, s csak ebben az évben több körözött illetőt fogtak el a településen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában