Elismerés

2024.05.01. 10:05

Egri táncos lett az évad legjobb pályakezdő táncművésze

A tánc világnapja alkalmából számos szakmai díjat osztottak ki hétfőn este a Nemzeti Táncszínházban. Az évad legjobb fiatal táncművésze díjat az egri táncos nyerte el.

Heol.hu

Varga Dániel, a GG Tánc Eger táncművésze 2024-ben Az évad legjobb pályakezdő táncművésze díjat vehette át színházi táncos kategóriában a tánc világnapján! - adta hírül közösségi oldalán a társulat.

Varga Dániel táncművész Papagenoként A varázsfuvolában
Varga Dániel táncművész Papagenoként A varázsfuvolában
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Varga Dániel legutóbb Papageno szerepében bűvölte el a közönséget a Gárdonyi Géza Színház A varázsfuvola című darabjában.

A GG Tánc Eger most elismert tagja klasszikus balett szakon végzett a Magyar Táncművészeti Egyetemen, és - ahogy a társulat honlapján nyilatkozott - mindig is a Párizs Lángjai című balett főszereplőjét, Philippe-et szerette volna eltáncolni, ez a szerepálma. Számára az a legjobb érzés, ha az ember minél több darabban szerepelhet, árulta el. A legfontosabb emberi tulajdonság pedig  a kitartás és az alázatosság számára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!