Sakk

2024.05.01. 09:59

Egri Bolyky Bástya SE: hideg Héhalmon, tékozlás Fóton

A 2023/24. évi NB II. Erkel-csoportjának 9., egyben utolsó fordulóját május 12-én játssza az Egri Bolyky Bástya SE csapata

Bódi Csaba

Az NB II.-ben az utolsó lépések következnek

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A 8. forduló mérkőzésén:

FÓT SE-LEARNING CHESS–EGRI BOLYKY BÁSTYA SE 6,5:5,5

Győztek: Huszár Lóránt, Kovács Dániel, Botos Krisztián
Remiztek: Huszár Márk, Domány Mihály, Vajda Albert, Kis József, Huszár András.

– Egy kicsit tékozló módon játszottunk, több táblán is egy-egy fél pontot eltapogattunk, így, ha minimális arányban is, de vesztettünk  – mondta a Bolyky Bástya SE elnöke, Vajda Albert. 

Jelenleg a 7. helyen állunk, fél ponttal a Fóti SE mögött. Mivel május 12-i utolsó fordulóban a harmadik pozícióban található Dunaharaszti csapatával játszunk Egerben, sok minden már nem változik a tabellán. 

A csoport állása
Forrás: chess.hu

A sportvezető beszámolt a héhalmi Böllér Fesztivál keretében tartott versenyről is, ahol nagyon kedvezőtlen időjárási körülmények között, szabadtéren mérette meg magát a 24 fős mezőny.

– Sajnos kifogtuk a legrosszabb időt, volt ott eső, szél és hideg, már csak a hó „hiányzott – közölte Vajda Albert. 

– A két tucat bátor sakkozó ezzel együt felejthetetlen versenyt hagyott maga mögött, sok meglepetéssel. Hét forduló után az élen hármas holtverseny alakult ki, a Berta István, Éberth Zoltán és Kis Pál Gábor alkotta trió egyaránt 5,5 pontot ért el, közülük Berta javára döntött a Buchholz-számítás, no meg a hideg. A fő esélyes Kis Pál Gábor nemzetközi mester két nyerőesélyes állást is remire adott, teljesen meg gémberedve. Edzésnek viszont jó volt neki, mert másnap az Edelény első tábláján győzött az  NB II. Barcza-csoportjában.

A Böllér-kupa résztvevői
Forrás:  Beküldött fotó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában