Hírek

2012.07.06. 12:58

A kontinensig látnak az angolok az Üvegszilánk tetejéről

Látványos fény- és lézertechnikai bemutatóval avatták fel csütörtök este London központjában Nyugat-Európa legmagasabb felhőkarcolóját.

BAMA

Az éles kontúrjai miatt The Shard – Üvegszilánk – névre keresztelt, elnyújtott piramis alakú épület, amely London szinte minden pontjáról látszik, 309,6 méter magas, és becslések szerint 1,5 milliárd fontba, vagyis 550 milliárd forintba került.

Kívülről minden oldalról üveg borítja; összesen 11 ezer üvegtábla található az épületen. A felhőkarcoló többségi katari állami tulajdonban van, mivel a beruházás nagy részét a katari állam finanszírozta.

A londoni városképet egyértelműen meghatározó üvegtorony jövője azonban még bizonytalan, ugyan az épület csak jövőre nyitja meg kapuit, de a befektetőknek még nem sikerült bérbe adni minden üzletet és a helyiségek legtöbbje gazdátlan.

Bár a felhőkarcoló a Tower-híd közelében emelkedik, közvetlen környéke messze nem tartozik a legelegánsabbak közé Londonban, ezért kérdésesnek bizonyulhat a nem hétköznapi árakon kínált lakosztályok eladhatósága. Nyugat Európa legmagasabb felhőkarcolójában már 10 millió forintért hozzá lehet jutni egy luxuslakosztályhoz. A beruházók szerint tisztább napokon a felső szintekről Franciaországig is ellátni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!