Közélet

2016.10.27. 18:41

A rangos lövészzsinór volt a tét

Partnertalálkozón erősítették a német, francia, magyar katonabarátságot.

Sz. I.

Tizenöten képviselték a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Heves Megyei Szervezetét a Németországban tartott hármas partnertalálkozón. A Hammerburgi Gyalogos Tiszti Iskola gyakorlóterén rendezték meg az Unterfranken megyei tartalékosok éves lőversenyét, amelyre meghívást kaptak a velük katonabaráti kapcsolatot ápoló francia és magyar obsitosok is. Munkácsi Sándor t. ezredes, a megyei szervezet elnöke elmondta: a partnerszervezetek képviselőit würzburgi hivatalában fogadta, s az együttműködés támogatásáról biztosította dr. Paul Beinhofer, a tartományi kormányhivatal vezetője.

A lövészeten küldöttségük tagjai közül tízen tartottak célra. A házigazdák az elért köregységek értékelése után ítélik oda a legeredményesebbeknek a Bundeswehr rangos lövészzsinórját, amelyet a Heves megyeieknek a december elején Egerben rendezendő Mikulás-kupa alkalmával adnak át. Versenyzőink remélik, ezúttal is ott lesznek a legjobbak között, mint történt a MATASZ megalakulásának 15. évfordulója alkalmával Szentendrén tartott lövészeten. Akkor a megyei csapat, illetve az egyéniben induló tartalékos Liptai Tamás egyaránt második lett.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Szentendrén a második helyen végzett a megyei csapat BEKÜLDÖTT FOTÓ
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!