Kultúra

2016.12.10. 16:35

Bemutatták a Black Comedy-t

Amikor a darabban sötét van, akkor a színpadon világos, és fordítva.

V. M.

Peter Shaffer, az Amadeus és az Equus szerzőjének alkotását, a Black Comedy című komédiát Kiss József rendezésében pénteken mutatták be a Gárdonyi Géza Színházban. Az ígéretes színdarab bemutatójára a megye jól ismert polgárai is kíváncsiak voltak.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Gárdonyi Géza Színház
[/caption]

A történet alapján a fiatal szobrász, Brindsley és menyasszonya áramkimaradás miatt egy sötét lakásban reked. Várt és nem várt vendégeik a sötétben egyre inkább úgy kezdenek viselkedni, mintha tébolydából szabadultak volna. A darab különlegessége, hogy míg a szereplők a sötétben tapogatódznak, addig a közönség mindvégig fényesen mulat: amikor a darabban sötét van, akkor a színpadon világos, és fordítva.

Brindsley Millert Nagy András, Carol Melkettet Babócsai Réka, Melkett ezredest Vókó János, Miss Furnivalt Saárossy Kinga, Harold Gorringe-t Tóth Levente, Cleát Dimanopulu Afrodité, Schuppanzighet Baranyi Péter, Georg Bambergert Sata Árpád alakítja.
A vígjátékot Baráthy György fordította, a díszletet Horesnyi Balázs, a jelmezt pedig Harák Judit álmodta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!