Kultúra

2008.03.09. 16:27

Munkácsy képei után Székely Bertalan festményei is Egerbe érkeznek

Újabb exkluzív kiállítás nyílik az egri Zsinagóga Galériában. Székely Bertalannak, a magyar történelmi festészet legnagyobb képviselőjének alkotásai lesznek láthatók a tavaly felújított kiállítótérben.

HEOL

[caption id="" align="alignright" width="233"] Székely Bertalan: Egri nők. A kép forrása: http://mek.oszk.hu
[/caption] A március 14-től látogatható tárlaton 50 festményt láthat a közönség. 49 kép érkezik a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből, portrék, történelmi tárgyú festmények, tájképek és az Egri nők c. festményhez készült vázlatok. Megcsodálhatnak a látogatók egy magángyűjteményből származó Egri nők-redukciót is, amely a nagy festmény kisebbített változata.

A kiállítást dr. Bakó Zsuzsanna, az egri származású Székely Bertalan-szakértő rendezi és nyitja meg. Védnöknek a szervezők az Egri Nők a Városért Egyesületet kérték fel. Ezúttal is az ingyenes interaktív tárlatvezető-rendszer segíti a festmények és az alkotó életének, művészetének részletesebb megismerését. A szolgáltatás öt nyelven vehető igénybe: magyar, angol, német, lengyel és orosz nyelven. Újdonság, hogy az Egri Kulturális és Művészeti Központ képzőművészeti szakelőadói múzeumpedagógiai foglalkozásokkal is várják a diákcsoportokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!