Gazdaság

2009.01.15. 16:55

Sokasodó munkanélküliek: elbocsátások a hatvani Boschnál

A Bosch hatvani gyára átszervezi kapacitásait és kevesebb autóipari terméket gyárt 2009-ben. A rendelések csökkenése elbocsátásokat von maga után.

T. O.

A megrendelések folyamatos csökkenésének hatására a gyár vezetése az őszi időszakban belső átszervezésekkel oldotta meg a kialakult kapacitás-változásokat. Az első megrendelések visszaesésekor sikerült a műszakok átszervezésével és az év végi karbantartások előrehozatalával elérni azt, hogy a vállalat minden addigi főállású munkavállalóját meg tudja tartani.

A megrendelések folyamatos további csökkenésével azonban a gyár vezetése újra kellett tervezze a 2009-es évet, melynek során szembesült azzal ténnyel, hogy idén nem tudja megtartani kollégái egy részét. Az üzemi tanáccsal és az illetékes munkaügyi központtal történt egyeztetést követően a vállalat vezetése 250 fős leépítésben állapodott meg, amely február 15-én lép hatályba. A gyár a következő hónaptól 2800 főállású alkalmazottal működik tovább. Az eddigi 4 műszakos kapacitás helyett a jövőben 3 műszakban foglalkoztatja munkavállalóit.

A témáról bővebben a Heves Megyei Hírlap pénteki számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!