Kék hírek, bulvár

2013.04.01. 14:52

Ár- és belvíz: a vártnál kedvezőbb a helyzet Hevesben

Helyszíni szemlét tartottak az ár- és belvízi helyzet kapcsán hétfőn délelőtt Verpelét, Kápolna és Nagyfüged térségében.

HEOL

Fotó:

Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, a Heves Megyei Védelmi Bizottság elnöke és Csontos Ambrus tű. mk. dandártábornok, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tartott hétfőn helyszíni szemlét Verpelét, Kápolna és Nagyfüged térségében.

– Rosszabbra számítottunk, de szerencsére kedvezőek a tapasztalatok – mondta a szemlét követően Horváth László.

Tájékoztatása szerint az újabb csapadékzóna által hozott csapadék a tegnapi nap és az éjszaka folyamán lassan átvonult a Tisza vízgyűjtő területének Heves megyei mellékfolyóin. Vasárnaphoz képest jelentős az apadás a Tarna felső szakaszán. Az alsó szakaszon tetőzik, stagnál a folyó, illetve már a lassú apadás is megindult. Az éjszaka sokfelé talaj menti fagy várható, ami lassítja az olvadást a hegyekben, így a folyók tovább apadhatnak.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Belvízi védekezés Hatvanban folyik, ahol a Zagyvába szivattyúzzák a belvizet. A KÖTVIZIG kezelésében lévő belvízvédelmi csatornák telítettsége 80-90 százalékos, azok továbbra is befogadóképesek. Vízbeemelési korlátozás nincs elrendelve, folyamatos vízbevezetést lehet végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!