Közélet

2013.06.11. 12:00

Lenyűgözte a zsűrit a fiatal női humorista

Harmadik helyezést érte el Tóth Szonja Kiara a nagyok korcsoportjában a 4. Tündérszó Nemzetközi Meseíró versenyen.

HEOL

Tóth Szonja Kiara (11 éves) Karácsondon élő kislány, akivel korábban lapunk már készített interjút egy országos meseíró verseny megnyerése után, most újabb kiváló eredményt ért el. A 4. Tündérszó Nemzetközi Meseíró versenyen a nagyok korcsoportjában 3. helyezést szerezte meg.

A díjakat szombaton adták át Székesfehérváron. A holland kislány kivételével minden díjazott jelen volt, még Szlovákiából is érkezett nyertes, hogy átvehesse a bőrből készült tündért, és a míves oklevelet.
Kiara legfiatalabbként a nagyok csoportjában vehette át a 3. helyért járó díjat KALANDundOR című humoros történetéért.

A történetet ide kattintva olvashatja el.

A zsűri tagjai voltak Sohonyai Edit ifjúsági író, Kálnay Adél József Attila-díjas írónő és Adorján Viktor színpadi szerző és ifjúsági író.

Sohonyai Edit értékelésében elmondta, hogy ez a mese volt az, amelyről nem volt vita a zsűri tagjai között, mindannyian tudták, ezt díjazni kell. Kevés női humorista létezik, de lám a Tündérszónak sikerült egyet találnia. Az írónő reményét fejezte ki arra nézvést, hogy a kislány megőrzi remek humorérzékét, mert ebből bizony meg lehet élni.

(Képünkön a díjazottak láthatók, balról a második Tóth Szonja Kiara)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!