Közélet

2013.07.27. 07:57

Exkluzív: elárulta méreteit is a fiatal szépségkirálynő

Bakos Cintia tizenhat éves korában jelentkezett először szépségversenyre, akkor még „csak” második lett, de nem adta fel.

Szomszéd Eszter

Fotó: Picasa

– Elég hamar híre ment, hogy megnyertem a versenyt a hét végén, nagyon sok gratulációt és biztató szót kaptam, amelyeket ezúton is nagyon köszönök mindenkinek. Ezek nagyon ösztönzőleg hatnak, ezért is érdemes ezt csinálni. Számomra nagyon fontos mások véleménye – emelte ki a tizennyolc éves Bakos Cintia, akit a napokban választottak meg a Budapesten Miss Középiskolának.

Az idén negyedik alkalommal rendezett megméretésen a nagyrédei lány több mint hatvan társa közül érte el e kiemelkedő eredményt.

– Az ország minden megyéjéből érkeztek diáklányok, ám a döntőbe csupán tizenketten jutottunk be. Az előzetes felmérésen utcai ruhában kellett felvonulnunk, és akkor nemcsak azt figyelte a zsűri, hogyan nézünk ki, hogyan mozgunk, hanem a kisugárzásunkat is, valamint kérdeztek bennünket céljainkról, terveinkről. Egy kicsit sokat is beszéltem – emlékezett vissza nevetve Cintia.

A fiatal lány Gyöngyösön tanul a Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakközépiskolában, jövőre kezdi a tizenkettedik évfolyamot, de úgy gondolja, nem ez lesz az ő világa.

– Nagyon érdekel a média és a kommunikáció. Nagyon szeretek beszélgetni, új embereket megismerni, élményeket gyűjteni. Ebben rengeteget segít az, hogy versenyekre járok, mert ez önbizalmat ad, könnyebben kezdeményezek. Alapvetően mindenkivel barátságos vagyok – mondta.

Cintia nagyon céltudatos lány, és ezt mondania sem kell, érezhető már abból is, ahogyan beszél. Sokan nem is gondolnák, milyen elvárásokat támasztanak azokkal szemben, akik jelentkeznek egy-egy ilyen szépségversenyre.

– Hosszas felkészülést igényel eljutni a versenyek legjobbjai közé, ez nagy motivációt jelent. Egyébként is maximalista vagyok, szeretem kihozni mindenből a legjobbat. Diétázni is szoktam, de az alkatom hozzásegít ahhoz, hogy azért koplalnom nem kell. Sokat sportolok: túrázom a Mátrában, és szinte minden este futok. A tanulást viszont semmiképpen nem hanyagolom el, nyáron sem, most nyelvet tanulok, nem lazsálok – fogalmazott Miss Középiskola.

A férfi olvasókat – és természetesen a nőket is – bizonyára érdekli, milyenek is Cintia „adottságai”, előttünk ez sem maradhatott titokban: magassága 171, mellmérete 85, dereka 61, csípője 88 centiméter, tehát igen közel van a sokak által emlegetett 90-60-90-es arányhoz. Talán nem meglepő, hogy nem ez volt az egyetlen verseny, amin részt vett a nagyrédei lány.

– Az én történetem nem kislánykoromban kezdődött, mint sokaknál. Spontán ötlet volt három évvel ezelőtt, hogy elindulok az Egri Strand Szépe választáson, akkor második lettem. Utána részt vettem a Miss Alpok-Adria Heves megyei fordulóján, és negyedik helyen végeztem. Igaz, a többiekhez képest még elég fiatal voltam. Talán a legnagyobb eredményem az – természetesen a mostani után –, hogy tavaly megválasztottak a Hatvani Strand Szépének. Ezen kívül járok fotózásokra, és kisfilmekben is szerepeltem már. Legközelebb az egyik hazai bank reklámjában láthatnak – árulta el Cintia.

Édesanyja is nagyon büszke lánya eredményeire.

– Mint minden szülő, számomra is a saját gyermekeim a legszebbek és legokosabbak – mondta jókedvűen Cintia édesanyja, Bakosné Kiss Ilona. – Hárman vannak testvérek: Bianka 24, Patrícia 21, Cintia a legfiatalabb, ő 18 éves. Már Patrícia is indult szépségversenyen, úgyhogy elég ambíciózus és céltudatos lányokkal büszkélkedhetem. Cintiát sem kellett noszogatni, minden ilyen versenyre magától jelentkezett. Nagyon szeret szerepelni, és a kommunikációs képességeivel sincs baj. Aminek örülök, hogy ez a „hobbija” nem megy a tanulás rovására, jó eredményei vannak, és remélem ez jövőben sem változik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!