Közélet

2013.08.09. 15:30

Szépségkirálynő avatta fel a strand csúszdáját - Fotók

Átadták a csúszdákat, a fürdőházat, az új medencéket az egri strandon. Hétvégén fesztiválprogramokkal várja a fürdő a vendégeket.

G. R.

Kárpáti Rebeka Miss Univers Hungary.

Fotó: Heves Megyei Hírlap

– Új attrakciókkal bővült az Egri Termálfürdő és ezzel még szélesebb rétegek kikapcsolódását szolgálhatja, szezonfüggetlenné vált a strand – mondta Lugosi Dénes igazgató pénteken a több, mint 700 milliós turisztikai fejlesztést lezáró ünnepségen.

A tavaly doktóberben keződött fejlesztéssel egy három pályás csúszdarendszerrel és hozzá tartozó medencével, baba élménymedencével, és egy kétmedencés, pihenőgalériás fürdőházzal bővült a strand. A sokak által kedvelt „kavicsos” medencét nem csak felújították, de ketté is osztották. Ennek köszönhetően létrejött egy úszásra alkalmasabb és egy sekélyebb, termálvizes ülőmedence is.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] A színpompás csúszdákat Kárpáti Rebeka, a Miss Universe Hungary győztese avatta fel. Fotó: Lénárt Márton
[/caption] 

Mindezeken túl megnyílt az akadálymentesített déli bejárata a Hadnagy utca felől. A projekt a kínálatbővítésen túl a szezonális jelleg csökkentését is célozta. Ehhez járul hozzá a szintén most átadott családbarát fürdőház. A fürdő így ezentúl nyáron a strandszolgáltatások szélesebb skáláját kínálhatja, télen pedig a gyógy-wellness szolgáltatásokra koncentrálhatnak.

A projekt zárásaként három napos rendezvénnyel ünnepel az Eger Termál Kft. Vasárnapig Strandfesztivál várja a fürdőzőket. A könnyűzenei programok, mókás vetélkedők mellett ezúttal is megrendezik a már hagyományosnak számító, ám idén előválogatóval megrendezett Strand Szépe Versenyt is.

Az avatóünnepségen ott volt Eger polgármestere, Habis László is, aki azt emelte ki, hogy a most átadott fejlesztéssel egy négy éve tartó folyamat zárult le. Ezzel versenyképessé vált az egri termálfürdő, amely így még inkább szolgálhatja a város idegenforgalmának fejlődését.

A nemrégiben elkészült hárompályás csúszdán együttesen 200 métert csúszhatunk. A színpompás csúszdákat Kárpáti Rebeka, a Miss Universe Hungary győztese avatta fel pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!