Közélet

2013.12.06. 12:35

Nemcsak a Mikulás, hanem a Mézkirálynő is ellátogatott az oviba

A Palóctáj Mézlovagrend tagjai minden évben karitatív akcióval hívják fel a figyelmet a méhészeti termékek jótékony hatására.

P. A.

Nemcsak a Mikulás látogatott el pénteken a novaji óvodásokhoz, hanem a Palóctáj Mézlovagrend tagjai, s Lehóczki Tímea Mézkirálynő is. Bíró Péter, az Egri Méhész Műhely Egyesület elnöke, aki maga is mézlovag elárulta: a 2008-ban megalakult lovagrend feladatai sorában elsődleges hangsúlyt kap a méz, s a méhészeti termékek népszerűsítése, az egészséges táplálkozásban betöltött szerepük széles körű megismertetése.

Az átlagos reklám helyett a szervezet tagjai úgy döntöttek: minden évben karitatív akcióval hívják fel a figyelmet a méhészeti termékek jótékony hatására, erre pedig kiváló alkalom Ambrus napja, hiszen Szent Ambrus a méhészek védőszentje.

Az előző évekhez hasonlóan idén is a méhészegyesületek tagjai sorában szerveztek gyűjtést, s a felajánlott csemegéből ezúttal a novaji óvodások részesültek. Gondoskodtak arról, hogy az ajándék egy részét a kicsik hazavihessék. A gyermekek dalokkal köszönték meg az ajándékot, majd táncra is perdültek, együtt a lovagokkal és a Mézkirálynővel. A Palóctáj Mézlovagrend tagjai ezúttal hat település (a szlovákiai Inám, Ipolyszög, Nógrádsipek, Szurdokpüspöki, Szécsény és Novaj) lakóit látogatták meg ajándékukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!