Közélet

2014.02.07. 16:51

Egy bohócruhás fenyegette Bajnait a hatvani utcán – Videó

Hatvanban egy bohócnak öltözött férfi támadt Bajnai Gordonra, minek kapcsán az Együtt-PM vizsgálja, szükséges-e jogi útra is terelni az ügyet.

HEOL

Országjárása hatvani állomásán egy bohócnak öltözött, a festék miatt felismerhetetlen arcú férfi fenyegetően lépett fel az Együtt-PM vezetőjét váró polgárokkal szemben, többjüket inzultálta, illetve – csupán a testőrök fellépésének köszönhetően – nem okozott sérülést Bajnai Gordonnak, akire rá akart ugrani – tette közzé közleményében az Együtt-PM. Bajnai Gordon országjárása változatlanul folytatódik – szögezték le közleményükben.

"Az ellentüntetők szervezett, az Orbán-rezsimhez hű aktivisták, akik között a hatvani fórum helyszínén is ott volt egy bohócnak öltözött figura. Az erős testalkatú, közel 190 cm magas férfi esernyőt lóbálva inzultálta a lakossági fórumra érkezőket, majd megpróbált ráugrani a volt miniszterelnökre is. Ebben a Bajnai Gordont kísérő egyik testőr akadályozta meg, aki eközben a nyakán könnyebb sérüléseket is szenvedett" – olvasható a közleményben.

A kommünikéből kiderül az is, hogy Bajnai Gordonnak nem esett bántódása. „... ám az egyre szaporodó és egyre agresszívabb szervezett ellentüntetők miatt az Együtt-PM felszólítja Orbán Viktort és pártját, hogy fogja vissza híveit, fizetett aktivistáit, vessen gátat a negatív kampányuk miatt elszabadult indulatoknak, a megfélemlített hatvani polgároktól pedig kérjen bocsánatot! A helyszínen rendőri jelenlét, biztosítás egyébként nem volt, a rendőrség magyarázata szerint azért, mert a kormányhű ellentüntetést a jogszabályi határidőn túl jelentette be a bohócos figurát is soraiban tudó társaság" – írja az Együtt-PM.

Előkerült több videó is a bohócról, aki  a tömegben, az ellentüntetők gyűrűjében még vidáman integetett, kereste az emberek és kamera társaságát, azonban amikor a 60 TV Online munkatársa hazáig kísérte őt, akkor már átment agresszívba és rátámadt az őt filmezőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!