Kultúra

2014.04.18. 10:30

A fiatalok felé nyitna az egri Kepes

– A fiatalok és a zeneszerető közönség felé is nyitni szeretne az egri Kepes Intézet – mondta el sajtótájékoztatón Offenbacher Ferenc igazgató.

HEOL

Ez egyrészről a közelmúltban az Egri Szimfonikus Zenekarral kötött megállapodás alapján valósul meg, hiszen izgalmas tematikával májusban koncertsorozatot indítanak. A ház kiállításaihoz kapcsolódva, többek között filmekkel, kortárs tánccal is fűszerezik majd hangversenyeiket, fejtette ki Gulyás László a szimfonikusok elnökhelyettese.


A Kepesben szombat délután nyílik meg Fodor Gyula fotográfus alkotásaiból az Incipit Vita Nova című tárlat. A művész, kinek képei mellett makettjeit is kiállítják az utópiák szerepét dolgozta fel. A tárlat anyaga egyenesen Oxfordból érkezett Egerbe.

A slammereket várják május 3-án a Széchenyi utcai épületbe. A Neon Egyesület Slam Poetry címmel este héttől szervez programot, ahol bárki megmutathatja, hogyan slamel. Závada Péter és Simon Márton is ott lesz az esten, ahol élőben rajzol az egri street art fenegyereke Fekete Valér Sior is. A slam-versenyre a [email protected] címen lehet jelentkezni előzetesen. Az estet az Ethnofil koncertje zárja majd.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy hamarosan állandó tárlaton kap helyet a múzeumban Kepes György 1600 darabos fotógyűjteménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!