Sport

2014.04.18. 14:13

Bogdány Csabánál kinyílt a gólzsák

A Mezőkövesdről kölcsönkapott csatár tapasztalta, hogty a siker a legjobb csapat-összekovácsoló eszköz.

S. K.

Télen az NB I-es Mezőkövesd-Zsóry SE együttesétől a bajnokság végéig kölcsönbe érkezett a Fortress-Felsőtárkány SC csapatához Bogdány Csaba. A 32 esztendős támadóval remek vásárt csináltak az NB III-ban szereplő bükkaljaiak.

[caption id="" align="alignleft" width="333"] Bogdány Csaba ősszel még az NB I-ben futballozott Fotó: Tóth Balázs
[/caption]

– A legutóbbi négy mérkőzésén nyolc gólt szerzett. Ilyen az, amikor Bogdány Csaba elkapja azt a bizonyos fonalat?
– Igen, így is mondhatjuk – válaszolt boldogan a telefonvonal végén az ősszel hét NB I-es mérkőzésen szerepelt rutinos támadó. – Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a gólok nem mindig párosultak jó mezőnyjátékkal. A Tiszaújváros ellen például betaláltam, a teljesítményemmel mégsem lehettem elégedett.

– Az első három összecsapáson még gólképtelennek bizonyult. Mi változott?
– Az ősszel kevés játéklehetőséget kaptam az élvonalban, ezért is szerettem volna a télen klubot váltani. Ismét formába kellett lendülnöm, s az első gól az önbizalmamnak is jót tett.
– A csapat eddig nagyszerű tavaszi sorozatot tudhat maga mögött. Meddig tartható ez a remek széria?
– A siker a legjobb csapat-összekovácsoló eszköz. Nem mindegy, hogy milyen hangulat uralkodik az öltözőben. Nálunk e tekintetben nem lehet ok a panaszra. Kiváló futballistákból álló közösség alakult. A kérdésére válaszolva pedig bízom benne, hogy még sokáig.

– Holnap 17 órától az egyik nagy rivális, a Putnok együttesét fogadják. Szerencsés esetben akár már a dobogón is zárhatják a fordulót. 
– A nehezebb meccsek ezután következnek, amelyeken már az egygólos győzelmeket is nagyon meg kell becsülni. A Putnok jelenleg előttünk áll a tabellán, de remélem, hogy szombat estére változik a helyzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!