Sport

2014.04.23. 20:06

Szegeden is az Eger nyert

Már 2-0-ra vezet összesítésben az Eger a Szeged ellen a férfi vízilabda ob I rájátszásának elődöntőjében.

MTI

A hevesi alakulat a szombati hazai sikert követően a szerdai második összecsapáson, a csongrádi városban is nyerni tudott.

Eredmény, rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés:
Diapolo-Szeged - ZF-Eger 8-10 (2-3, 2-2, 4-3, 0-2)
A párharc állása: 2-0 az Eger javára

A bajnoki címvédő, az ob I alapszakaszában másodikként záró egriek a három győzelemig tartó párharc nyitócsatájában meglepően könnyedén, 14-8-ra diadalmaskodtak, a Tisza-parti kiruccanás viszont nem ígért hasonlóképpen sima sikert a kupagyőztes, alapszakasz-harmadik együttes otthonában.

Ehhez képest az újszegedi sportuszodában már az első percben vezetést szerzett az Eger. A nyitó negyed felénél a hazaiak álltak ugyan jobban (2-1), az első szünetre azonban egygólos vendégelőnynél vonulhattak el a felek (2-3).

A második játékrészben nem változott a helyzet, a két vendéggólra két hazai gól volt a válasz, a szegediek főleg a korábbi egri pólós, a végül három találatig jutó Hegedüs Gábor révén tudták tartani a lépést (4-5). 

A harmadik negyedben, 5-5-nél sikerült utolérni a bajnokcsapatot, de az ifjú világbajnok, Bátori Bence jóvoltából gyorsan visszakerült az előny a riválishoz (5-6). Aztán a Szeged kétszer is egyenlített, Hegedűs és Bátori gólváltása nyomán lett 7-8, majd a vb-aranyérmes Decker Ádám emberelőnyből módosította az állást 8-8-ra.

A befejező játékrészben az egriek tavaly Barcelonában világbajnok centere, Hárai Balázs villant, megint a vendégeket juttatva vezetéshez (8-9). A hazaiak próbálkoztak, de már nem tellett erejükből újabb gólra, ugyanakkor az utolsó percben a hevesiek kanadai légiósa, Kevin Graham betalált, így 10-8-ra győzött az Eger, s két meccs után 2-0-s előnyre tett szert.

A pólós párharc harmadik mérkőzését pénteken játsszák Egerben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!