Sport

2014.06.24. 08:00

Tari csak az NB II-be menne

A 2012/2013-as gólkirály, Érsek Martin „termését” héttel felülmúlva, 50 találattal lett az idei Arany Fácán labdarúgó megyei I. osztály legeredményesebb játékosa a herédi Tari Szabolcs.

Sike Károly

– Korábban volt már része hasonló elismerésben?

– Tavaly, szintén herédi labdarúgóként, a megyei II. osztályban 47 gólt szereztem, akkor azzal lettem a Nyugati csoport gólkirálya – válaszolt a 27 esztendős Tari Szabolcs. – Azt megelőzően csak utánpótlás szinten, még az FC Hatvan serdülő csapatának játékosaként szereztem gólkirályi címet.

– A megyei I. osztályban a Heréd LC újoncként a 7. helyet szerezte meg, nagyban köszönhetően önnek. Nem érezte úgy, hogy az együttes olykor kiszolgáltatott a góljainak?

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Tari Szabolcs (a labdával) rendre megelőzte a védőket. legyen szó akár élcsapatról vagy szerényebb gárdáról Fotó: Albert Péter
[/caption]

– Nem teherként élem meg, de való igaz, hogy rám épül a csapat játéka. Az edző bennem látta azt a labdarúgót, aki sokat tehet a csapat eredményességéért. Hál'' Istennek a társak számtalan esetben remekül hoztak helyzetbe, amelyeket sikerült jó százalékkal értékesíteni. Adódott olyan időszak, amikor három-négy mérkőzésen keresztül gyengébb formában futballoztunk, ám ezen az időszakon is sikerült felülemelkedni.

– Ősszel 23 találatig jutott, az Andornaktályának például négyszer is „beköszönt”. Tavasszal a Domoszlónak lőtt ennyit, míg a Bélapátfalva ellen hat gólt szerzett. Ezek a legemlékezetesebb meccsek?

– Minden olyan mérkőzésre, amikor betaláltam az ellenfél kapujába, szívesen emlékszem vissza. Legyen a gólok száma vagy éppen a jelentősége miatt. A nyitófordulóban két találatommal győztük le a Nagyrédét, amely óriási lökést adott a csapatnak. Később a Detk elleni hazai összecsapáson a 90. percben szereztem győztes gólt, de azt mondom, a 8–2-es vereség ellenére a bajnok GYAK-nak lőtt két találatom is nagyon kedves a számomra.

– Mit tart a legnagyobb erényének?

– Gyors, mozgékony futballistaként tartanak számon, a lendületes játékom feltétlenül az. Sokak szerint jól futom be azokat a védők mögötti területeket, ahová kiugratást kapok. A kapussal szemben pedig zömében jó döntéseket hozok. Góljaim nagy részét lábbal szereztem, talán a fejjátékomon lehetne még csiszolni.

– A 2011/2012-es bajnoki évben az FC Hatvan együttesével az NB III-ban is szerepelt. Nem vágyik már magasabb osztályba?

– Remekül érzem magam Heréden, minden szempontból kiváló klubnál futballozhatok. Persze, szeretnék még magasabb osztályban játszani, de a munkával nagyon nehéz lenne összeegyeztetni az edzéseket. A hatvani Bosch gyárban négy műszakban dolgozom, ami sok energiát felemészt. Az NB II-ben viszont szívesen kipróbálnám magam. Lenne bennem annyi, hogy a másodosztályban is megálljam a helyem. Ott vélhetően csak a futballal kellene foglalkoznom.

– A gólkirályi cím után akadnak kérői?

– A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászfényszaru képviselői már tettek ajánlatot, de elutasítottam. Magasabb osztályból egyelőre nem kerestek.

– Pályafutása során eddig mindössze két klubot szolgált. Hűséges típus?

– Abszolút! Az FC Hatvannál nevelkedtem, ahol több mint tíz évig futballoztam. Már úgy éreztem kezdek beleszürkülni abba a közegbe, amikor először jöttem el Herédre. Később még visszatértem nevelőegyesületemhez, ám már nem tudtam újra gyökeret verni.

– Átvette már a gólkirálynak járó emlékplakettet? Hová kerül a vitrinben?

– Igen. Pályafutásom eddigi legszebb idényét követően nagyon büszke vagyok a díjra. Méltó helyre kerül, ezt megígérhetem.

Bata, Mága és Baranyi is „aranycipőt” hordhat

A megyei II. osztály Keleti csoportjában a bajnok Egerszólát együtteséből került ki a mezőny gólkirálya. Bata Árpád 23 találkozón 47 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. A Nyugati csoportban a csányi Mága Alfonz szerezte a legtöbb gólt, aki 24 összecsapáson 42 találatot jegyez. A megyei III. osztályban Baranyi Dávid bizonyult a legeredményesebbnek. A váraszóiak támadója 16 mérkőzésen 30 gólt szerzett.

Két évvel ezelőtt Besenyei Ferenc 53 gólt lőtt

Az elmúlt kilenc év gólkirályai. 2013/2014: Tari Szabolcs (Heréd LC) 50 góllal. 2012/2013: Érsek Martin (Egerszalók) 43. 2011/2012: Besenyei Ferenc (Hevesi LSC) 53. 2010/2011: Ludányi Nándor (Gyöngyöshalász) 32. 2009/2010: Ludányi Nándor (Gyöngyöshalász 22, Szőlőskert Nagyréde SC 6) 28. 2008/2009: Besenyei Ferenc (Hevesi LSC) 34. 2007/2008: Mészáros Sándor (Felsőtárkány), Kisbali Gábor (Pétervására) 31–31. 2006/2007: Kisbali Gábor (Pétervására) 29. 2005/2006: Kasza Gábor (Felsőtárkány) 40.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!